Foto: LETA
Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents un bijušais "Skonto" uzņēmumu grupas saimnieks Guntis Indriksons noliedz spekulācijas par iespējamām nelikumībām un noziedzīgām darbībām un norāda, ka pret viņu nav izvirzītas nekādas aizdomas, nav apsūdzības un nav piemērots drošības līdzeklis.

LFF Sabiedrisko attiecību daļas nosūtītā Indriksona paziņojumā medijiem LFF prezidents raksta: "Attiecībā pret mani nav izvirzītas nekādas aizdomas jeb apsūdzības par noziedzīgām darbībām, kā arī attiecībā pret mani nav piemērots drošības līdzeklis, tāpēc es kategoriski noliedzu jebkādas spekulācijas par iespējamām nelikumībām un noziedzīgām darbībām."

Indriksons paziņojumā pauž lielu pateicību Latvijas policijai, kura ļoti profesionāli, operatīvi un objektīvi atrisināja 10.februārī radušos situāciju.

LFF prezidents paziņojumā medijiem arī piebilst: "Nevienam neizdosies mani novirzīt no iesāktā Latvijas futbola attīstības jaunā kursa."

Kā ziņots, portāls "Pietiek.com", atsaucoties uz neoficiālu informāciju, rakstīja, ka piektdien, 10.februārī, kādā no Rīgas centra restorāniem Indriksonu esot aizturējuši Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki.

Indriksons sestdien apstiprināja, ka tiesībsargājošo iestāžu pārstāvji par viņu izrādījuši interesi, taču tās iemeslus uzņēmējs nevēlējās atklāt. Telefonsarunā viņš vien uzteica policijas perfekto, kvalitatīvo darbu un vairākkārt pauda pateicību policistiem, kuri ātri un operatīvi "novērsuši pārpratumu".

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā inspektore Sintija Virse sestdien norādīja, ka informāciju par iespējamu izmeklētāju viesošanos pie Indriksona policija pagaidām nekomentē.

Pērn oktobrī portāls "Pietiek.com" rakstīja, ka Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē sākts kriminālprocess saistībā ar Indriksona darbībām, mēģinot izvairīties no kreditoriem. Kriminālprocess esot sākts par Indriksona un citu trešo personu, iespējams, pretlikumīgām darbībām, veicot izmaiņas uzņēmumu SIA "Hobi Latgale" un SIA "Skonto FC kapitālā". Tagad portāls raksta, ka patlaban nav informācijas, vai Indriksona aizturēšana saistīta ar šo kriminālprocesu.

Indriksons ir dzimis 1955.gada 18.decembrī Valmieras rajona Vilpulkas ciemā. 1983.gadā viņš ieguvis jurista izglītību Latvijā, vēlāk mācījies Maskavā. Deviņus gadus Indriksons strādājis Valsts drošības komitejā.

1990.gadā Indriksons kļuvis par holdinga kompānijas "Skonto" prezidentu, 1996.gadā viņš ievēlēts Latvijas Olimpiskās komitejas izpildkomitejā un tai pašā gadā arī kļuvis par futbola kluba "Skonto" prezidentu un LFF prezidentu.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka kopš 2000.gada Indriksona vārds vairākkārt minēts dažādu laikrakstu un žurnālu apkopotajos Latvijas miljonāru sarakstos. Arī 2008.gadā laikraksts "Dienas Bizness" šo uzņēmēju bija iekļāvis sarakstā "Latvijas 1000 miljonāru".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!