Foto: LETA
Trešdien, 23. augustā, preses konferencē uzņēmējs Uldis Skudra kopā ar zvērinātiem advokātiem Induli Balmaku un Oliveru Valešu informēs par aktualitātēm saistībā ar Vecrīgā esošo viesnīcu "Hotel Garden Palace".

Skudra paziņojumā par preses konferenci norādījis, ka "reiderisms, viesnīcu pārņemšana, tiesneses kukuļošanas skandāls, bruņots iebrukums - tie ir tikai daži fakti par Vecrīgas viesnīcu "Hotel Garden Palace"". Viņš apgalvo, ka "pēdējās dienās šo viesnīcu ar iebrukumu ir ieņēmusi uzņēmējam Gulamam Gulami pastarpināti piederošā SIA "Sun seasons"".

Preses konferencē piedalās advokātu biroja "Wallasch & Koch" advokāts un starptautiskais tiesību eksperts Olivers Valešs, advokāts Balmaks un pats Skudra. Tāpat būšot iespēja dzirdēt Uzbekistānas investora Akbara Abdulajeva viedokli par viņa īpašumiem Latvijā un personām, kuras ir tiesīgas tos pārstāvēt.

Kā ziņots, naktī uz trešdienu, 9. augustu, viesnīcā "Hotel Garden Palace" Grēcinieku ielā, Rīgā, esot notikusi bruņota ielaušanās, portālu "Delfi" iepriekš informēja viesnīcas īpašnieces SIA "966 Freecom" valdes loceklis Uldis Skudra. Skudra skaidroja, ka viņš kopā ar apsardzes firmas darbiniekiem ieradies viesnīcā, "lai apturētu nelikumīgu īpašuma izmantošanu no noziedzīga grupējuma puses, un ir norīkojusi apsardzi tai piederošā īpašumā, lai nepieļautu turpmāku īpašuma izzagšanu".

Valsts policija gan norādīja, ka notikušais nav bruņota laupīšana, bet gan civiltiesisks strīds starp nomnieku un īpašnieku, kuri dala īpašumu. Policija saistībā ar notikušo sāka resorisko pārbaudi, bet kriminālprocess netika sākts. Tikmēr Skudra pauda uzskatu, ka šāda attieksme no policijas ir vērtējama kā "cūciska", jo to nevar nosaukt par civiltiesisku strīdu, bet gan par "brutālu aplaupīšanu".

Skudra pauda, ka nezināmas personas ielauzušās viesnīcas numuros, kādu viesnīcas apmeklētāju izdzenot ārā un ārpus viesnīcas teritorijas izliekot arī šīs sievietes mantas. Tāpat nezināmās personas esot pielietojušas vardarbību pret šo apmeklētāju, lai atņemtu viņai personu apliecinošos dokumentus un mobilo telefonu.

Savukārt SIA "Sun Seasons" valdes priekšsēdētājs Šmits stāstīja, ka viņa rīcībā esošie dokumenti liecina, ka "Sun Seasons" pārstāvji atrodas viesnīcas telpās likumīgi. Taču, atstājot telpas, Skudras, kurš neesot tiesīgs pārstāvēt "966 Freecom" tiesā, pārstāvji esot paņēmuši līdzi visus dokumentus, kas atradušies viesnīcā, tādēļ patlaban notiek aktīvs darbs, lai tos atjaunotu.

8.augustā ar tiesu izpildītāja Rolanda Veinberga palīdzību esot atjaunoti dokumenti par nomas tiesībām, un tikai tad uzņēmēja pārstāvji devušies uz viesnīcas telpām. Tas darīts tiesu izpildītājas Sandras Rundules pavadībā. Tikusi izsaukta arī policija. Ar policijas palīdzību telpas lūgts atstāt arī tajā brīdī vienīgajai uz vietas esošajai viesnīcas iemītniecei, kura esot norādījusi, ka ir ar viesnīcas īpašniekiem saistīta persona.

Šmits norādīja, ka uzņēmums ir iesniedzis iesniegumu Valsts policijā, lūdzot sākt kriminālprocesu par reiderisma un uzņēmuma sagrābšanas mēģinājumu.

Šmits uzsvēris, ka "966 Freecom" nav tiesību šādi rīkoties, jo "Sun Seasons" no telpām tiek mēģināts izlikt balstoties uz ar uzņēmumu nesaistītu tiesas lēmumu par iepriekšējā ēkas nomnieka SIA "Garden Palace" izlikšanu no telpām.

Kā skaidroja Šmits, "966 Freecom" valdes priekšsēdētājs Skudra, kurš skaitās viens no viesnīcas "Hotel Garden Palace" ēkas Grēcinieku ielā 28, Rīgā, īpašniekiem, esot prettiesiski ieradies viesnīcā 15 līdz 20 apsargu pavadībā un no telpām izlicis viesnīcas darbiniekus un viesus, paralēli "izvandot numuriņus un izzogot viesnīcā esošos dokumentus un seifus".

Jau ziņots, ka 2013.gada oktobrī Uzbekistānas pilsonis Akbars Abdulajevs kopā ar biznesa partneri Eljoru Junusovu Latvijas valdībai pieteica investīciju pretenziju, kurā apgalvoja, ka noziedzīgs grupējums, kuru vada Gulams Mohameds Gulami, ar viltotu dokumentu palīdzību panācis viesnīcu "Royal Square Hotel&Suites" un "Garden Palace Hotel" prettiesisku atņemšanu.

Reiderisms esot īstenots, pārņemot kontroli viesnīcas pastarpinātajā īpašniecē - ārzonas kompānijā, proti, Lielbritānijas uzņēmumā "Brook Organisation L.P." Līdz 2012.gada nogalei šis ofšors bija SIA "555 Brand Hotel" jeb vērtīgas ēkas Kaļķu ielā 3a īpašnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!