Foto: LETA
Piektdien mūžībā aizgājusī Latvijas Universitātes (LU) profesore Inta Brikše atzīmētu sešdesmito dzimšanas dienu. LU Sociālās zinātņu fakultāte Brikšes jubilejai par godu veltīs vairākus pasākumus, tostarp prezentēs profesores rakstītu grāmatu, portālam "Delfi" pastāstīja LU Sociālo zinātņu fakultātes pārstāvis Jānis Tamužs.

Intas Brikšes (1956–2014) grāmatas "Komunikācija. Mediji. Universitāte" svinīgā atklāšana notiks 21. septembra pēcpusdienā. Brikšes kolēģe, LU Sociālās zinātņu fakultātes profesore Vita Zelče portālam "Delfi" norāda, ka grāmata ir piemiņas zīme profesores darbam universitātē. Izdevumā apkopota daļa no Brikšes zinātniskā mantojuma – raksti par nozīmīgiem Latvijas mediju attīstības un komunikācijas zinātnes jautājumiem, kā arī par augstākās izglītības problēmām. Saskaņā ar Zelčes teikto, grāmatu pasniegs visiem tiem, kuri ar saviem ziedojumiem, veicinājuši grāmatas "Komunikācija. Mediji. Universitāte" iznākšanu. Viņu vidū ir Brikšes kolēģi, draugi un bijušie studenti.

Līdz ar grāmatas atvēršanas svētkiem Sociālo zinātņu fakultāte un Komunikācijas studiju nodaļa aizsāks profesores Intas Brikšes akadēmiskos lasījumus, informēja Tamužs. Šogad varēs klausīties profesores Skaidrītes Lasmanes lekciju, kā arī Intas Brikšes grāmatas "Komunikācija. Mediji. Universitāte" spilgtu fragmentu lasījumu. Turpmāk ik rudeni akadēmiskajos lasījumos izskanēs vērtīgas lekcijas par mediju jomu un tās ētikas problēmām.

Kā atklāja Tamužs, tad vienlaikus ar grāmatu Sociālo zinātņu fakultātē atklās arī Intai Brikšei veltītu piemiņas sienu, uz kuras kolēģi un studenti dalījušies ar atmiņām par to, cik aktīva, cilvēciska un aktīva ir bijusi Sociālo zinātņu fakultātes pirmā dekāne. Topošās piemiņas sienas citātos lasāms: "Viņas vārds mums vienmēr šķitīs darāmajā kārtā un viņas neatkārtojamie smiekli un būtība – īstenības izteiksmē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!