Foto: Publicitātes attēli

Valdība otrdien vienojās no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt teju 248 tūkstošus eiro internāta renovēšanai Aglonas svētceļnieku izmitināšanai.

No līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 247 821 eiro piešķirs Tieslietu ministrijai (TM), kura naudu pārskaitīs Romas katoļu baznīcas Rēzeknes-Aglonas diecēzei, lai renovētu svētceļnieku māju Broka ielā Aglonā. Īpašums Broka ielā pieder Aglonas Bazilikas draudzei.

Kā skaidro TM, svētceļnieku māja šobrīd atrodas neapmierinošā stāvoklī, lai tajā varētu turpināt izvietot svētceļniekus.

SIA "Avan Garden" pēc Romas katoļu baznīcas Rēzeknes-Aglonas diecēzes pasūtījuma izstrādājusi tāmi jumta, logu, ūdens, kanalizācijas atjaunošanai un tehniskā projekta izstrādei. Tāmē kopējās izmaksas ir 247 820,22 eiro.

TM vērš uzmanību, ka likums Par starptautiskas nozīmes svētvietu Aglonā noteic, ka Aglonas svētvietas finanšu līdzekļus veido valsts budžeta līdzekļi ar valsts nozīmes pasākumiem saistīto izdevumu segšanai.

Savukārt Latvijas Republikas un Svētā Krēsla līgums nosaka, ka Latvija uzņemas pienākumus piedalīties Aglonas Svētvietas uzturēšanas izmaksu segšanā saistībā ar valsts nozīmes pasākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!