Foto: DELFI

Sociālajā tīklā "Facebook" izveidota domubiedru kopa "Krievi Latvijā" nedēļas nogalē nākusi klajā ar pamudinājumu savākt vismaz 10 000 parakstus, lai Latvija tiktu iekļauta Krievijas Federācijā. Interneta vidē izplatītajam paziņojumam gan pievienota piebilde, kurā teikts: "Bet, ja pa īstam, tad šim dokumentam nav nekādas nozīmes un tas ir joks".

Savukārt Latvijas Drošības policijā (DP) portāls "Delfi" uzzināja, ka, lai gan interneta vietne www.avaaz.org, kur sākta parakstu vākšana iniciatīvai par Latvijas iekļaušanu Krievijā, ir ieguvusi starptautisku atzinību par centieniem risināt sociālpolitiskas problēmas dažādos pasaules reģionos, konkrētā iniciatīva "ir vērtējama kā provokatīva rīcība, kas, pretēji publiski deklarētajam, iespējams, ir vērsta uz sabiedrības šķelšanu un Latvijas Republikas suverenitātes graušanu".

Ņemot vērā starptautisko situāciju, kā arī to, ka aicinājums ir ieguvis publisku rezonansi, DP atbilstoši savai kompetencei ir uzsākusi pārbaudi saistībā ar šo iniciatīvu.

Savukārt interneta vietnē izplatītajā aicinājumā norādīts, ka tad, ja Latvija "atkal iestāsies Krievijas Federācijas sastāvā, visiem Latvijas Republikas iedzīvotājiem pavērsies milzīgas attīstības perspektīvas, daudz lielākas, nekā dod tagadējā atrašanās Eirozonā. Algu, pensiju un pabalstu līmenis kļūs daudz labvēlīgāks izdzīvošanai".

Pirmdienas pēcpusdienā bija savākti jau vairāk nekā 1300 paraksti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!