Sludinājumu portālā ss.lv tirgo 12.klases eksāmenus, ss.lv izlasīja portāls "Delfi".
12. klases matemātikas eksāmenu internetā var nopirkt par 200 latiem, 12. klases latviešu valodas eksāmenu par 150 latiem, bet 12.klases angļu valodas eksāmena rakstisko daļu - 100 latiem.

Eksāmenu tirgotājs sludinājumā norāda, ka garantē eksāmenu pareizību. Pakalpojuma pircēji aicināti sazināties telefoniski.

Portāls "Delfi" arī sazinājās ar eksāmena pārdevēju. Latviešu valodā runājošs vīrietis uzzinājis zvanītāja vecuma un interesi par attiecīgo eksāmenu, tomēr pilnībā nevarēja garantēt eksāmena autentiskumu, jo to saturu ik pa aptuveni pieciem gadiem mainot.

Vaicāts par naudas nodošanu, vīrietis uzsvēra, ka matemātikas eksāmenam paredzētos 200 latus būs jānodod aploksnē. Tur arī esot jāatstāj zvanītāja e - pasts un telefona numurs. Pārdevējs eksāmena atbildes bildes formātā uz saņēmēja telefonu nosūtīs tikai 10 minūtes pēc eksāmena sākuma. Uzklausījis iebildumus, ka mobilos telefonus eksāmena laikā telpā nedrīkst ienest, līdz ar to zūd jēga nopirktajam eksāmenam, viņš atteica: "Tā jau ir jūsu problēma".

Sarunas noslēgumā vaicāts, kā zvanītājs var būt drošs, ka eksāmena variants ir no drošiem avotiem, eksāmenu pārdevējs atvadījās un sarunu pārtrauca.

Valsts policijas pārstāve Ieva Rekšņa portālam "Delfi" pastāstīja, ka policijā ir informācija par šādiem sludinājumiem un tie ir nodoti kriminālpolicijai.

Rekšņa sarunā ar portālu "Delfi" norādīja, ka šie eksāmenu tirgotāji šobrīd lētticīgiem cilvēkiem tirgo "svaigu gaisu".

Pēc raksta publicēšanas sludinājums no ss.lv pazuda.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!