Foto: PantherMedia/Scanpix

Latvijā internetu lieto katrs otrais bērns vecumā no sešiem līdz deviņiem gadiem, savukārt vecuma grupā no desmit līdz 14 gadiem internetu katru dienu izmanto jau 84% pusaudžu, tā liecina pētījumu kompānijas "TNS Latvia Digital" apkopotie dati.

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja TNS mārketinga vadītāja Laura Vendele, kopumā pēdējo sešu mēnešu laikā internetu ir izmantojuši vidēji 69% jeb 1 410 000 Latvijas iedzīvotāju vecumā no sešiem gadiem. Savukārt regulāri - katru dienu - internetu izmanto vidēji 56% jeb 1 156 000 Latvijas iedzīvotāju.

Nolūkā iegūt arvien plašāku informāciju par Latvijas iedzīvotāju interneta patēriņa paradumiem, pirmo reizi TNS pētījuma vēsturē iekļauti arī bērni vecumā no sešiem līdz 14 gadiem un seniori, kas vecāki par 74 gadiem.

TNS mediju pētījumu vecākā klientu vadītāja Signe Hokonena norāda, ka, analizējot interneta lietošanu dažādās vecuma grupās, redzams, ka visbiežāk internetu regulāri lieto gados jauni Latvijas iedzīvotāji vecumā no 15 līdz 29 gadiem. Tomēr pētījuma rezultāti atklāj, ka internetu aktīvi lieto arī bērni un pusaudži, jo sešu līdz deviņu gadu vecu bērnu vidū internetu lieto gandrīz katrs otrais bērns jeb 48%, savukārt pusaudžu vecumā no desmit līdz 14 gadiem vidū internetu katru dienu lieto jau 84%. Analizējot interneta lietošanas izplatību gados vecākajā Latvijas iedzīvotāju grupā, noskaidrots, ka 8% no Latvijas iedzīvotājiem, kas ir vecāki par 75 gadiem, lieto internetu katru dienu.

Visapmeklētākā interneta vietne pēc vidējās vienas dienas auditorijas rādītājiem Latvijas iedzīvotāju vidū vecumā no sešiem gadiem ir "Google", kuru vidēji dienā apmeklē 43,2% jeb 886 000 Latvijas iedzīvotāju vecumā no sešiem gadiem. Otrajā vietā ar 28,6% jeb 586 000 lielu auditoriju ierindojas e-pasta serveris "Inbox", bet trešo vietu ieņem sociālais tīkls "Draugiem.lv" ar 25,3% jeb 520 000.

Pētījums tiek veikts, izmantojot tiešās datorizētās intervijas respondenta dzīvesvietā. Aptaujāti 2383 pastāvīgie Latvijas iedzīvotāji vecumā no sešiem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!