Foto: LETA
Savstarpējās sarunās sociālās aprūpes mājas "Gauja" direktore Irēna Čerņavska un Inčukalna novada domes priekšsēdētājs Arvīds Blaus mutiski vienojušies, ka arī pēc 1.novembra sociālās aprūpes mājas kliente Anita varēs turpināt uzturēties aprūpes mājā, tomēr tikai līdz brīdim, kad tiks panākta abpusēja vienošanās par iespējamo pakalpojuma sniedzēju maiņu, informēja Labklājības ministrijā (LM).

LM beigusi vērtēt konfliktu starp iestādes darbiniekiem un klienti Anitu, ar kuru ceturtdien aprūpes mājas vadība bija plānojusi lauzt līgumu par publiskas dienasgrāmatas veidošanu portālā "Draugiem.lv".

Uzklausot viedokļus par radušos situāciju, ministrijas speciālisti secinājuši, ka aprūpes mājas direktores Čerņavskas paustie argumenti pakalpojuma sniegšanas pārtraukšanai nav attiecināmi uz likumā noteiktajām normām. "Publiskas dienasgrāmatas dēļ pārtraukt pakalpojuma sniegšanu nav tiesiska pamata," norāda LM. Par to informēta arī Čerņavska.

Vienlaikus LM nolēmusi turpināt pārbaudi aprūpes mājā, lai padziļināti izvērtētu klientiem sniegto pakalpojumu atbilstību noteiktajām prasībām. To plānots noslēgt novembra vidū.

Kā nedēļas nogalē vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma", publisku ierakstu dēļ internetā sociālās aprūpes māja "Gauja" ar 1.novembri bija plānojusi lauzt līgumu ar savu klienti Anitu, jo uzskata ierakstus par nepatiesiem, aizskarošiem un iestādes prestižu graujošiem. Iestādes vadītāja Čerņavska apgalvoja, ka, laužot līgumu, viņa aizstāv savus darbiniekus un mierizlīgums neesot iespējams. "Iemesls, kādēļ mēs laužam līgumu, ir psihoemocionālais terors darbiniekiem," teica direktore.

Lai izvērtētu situāciju un pieņemto vadības lēmumu, LM speciālisti no Sociālo pakalpojumu kvalitātes kontroles departamenta 30.oktobrī un 31.oktobrī veica pārbaudi aprūpes mājā.

Sociālās aprūpes māja "Gauja" ir pašvaldības iestāde, tā atrodas Inčukalna novada domes pārraudzībā un sniedz sociālās aprūpes un rehabilitācijas pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!