Trešdien rīta pusē no Ludzas uz Rīgu devies 58 gadus vecais Ludzas iedzīvotājs Vilhelms Ēriks Kravalis, kurš ir pirmās grupas invalīds un pārvietojas ar kruķu palīdzību.
Ceļotāju ap plkst.11 svinīgi pavadīja Ludzas domes dabinieki un Latvijas Sarkanā Krusta Ludzas komitejas pārstāvji, kas ceļā līdzi deva mugursomu ar pārtiku, Sarkanā Krusta vējjaku un gaismas atstarotājus drošībai uz ceļiem diennakts tumšajā laikā.

Ceļojuma laikā invalīds apmeklēs Rēzeknes, Viļānu, Jēkabpils un, iespējams, vēl kādas citas pašvaldības, kurās runās par problēmām, ar kādām sastopas invalīdi ar ierobežotām pārvietošanās spējām. Par šo tematu viņš arī runās Rīgā dažādās institūcijās, tostarp arī Saeimā. Invalīdam līdzi ir arī Ludzas domes pavadvēstule, kurā izteikts atbalsts šim ceļojumam.

Sociālie dienesti vīrieti vēlējušies ievietot pansionātā, taču viņš ar iecerēto ceļojumu ir apņēmies pierādīt, ka var pats par sevi parūpēties un pieprasa, lai Ludzas pašvaldība viņam piešķirtu dzīvokli. Pašreiz Kravalis īrē privātu dzīvokli kā pagaidu dzīvesvietu.

Attālums no Ludzas līdz Rīgai ir 285 kilometri, kurus invalīds iecerējis veikt mēneša laikā.

Savu ceļojumu Kravalis bija iecerējis sākt jau 12.jūnija rītā, bija pat sanācis pavadītāju pulks, taču pasākums tika pārcelts, jo invalīds savlaicīgi nebija saņēmis pensiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!