Foto: F64

Rīgas domes Īpašumu departaments atkārtoti par 365 700 eiro izsola neapbūvētu zemesgabalu Pētersalas-Andrejsalas apkaimē, Sermuliņu ielā 14, informēja departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Īpašums ir 6105 kvadrātmetrus liels. Neapbūvētais zemesgabals atrodas Rīgā, Pētersalas-Andrejsalas apkaimē, kvartālā starp Ganību dambi un Katrīnas dambi, individuālo un daudzstāvu dzīvojamo māju rajonā. Zemesgabalam var piekļūt no Sermuliņu ielas, un tas nav iežogots, nav iznomāts un netiek ekspluatēts.

Zemesgabala sākumcena ir 365 700 eiro, izsoles solis - 4000 eiro. Tai var pieteikties līdz 1. decembra plkst.16.

Īpašumu šķērso pazemes siltumtrase un zemsprieguma elektrokabeļi, blakus esošajā zemesgabalā atrodas transformatoru apakšstacija. Izsolāmajam nekustamajam īpašumam ierīkots ūdensvada un pašteces kanalizācijas vada pievads. Tuvumā esošajos zemesgabalos atrodas arī zema spiediena gāzesvada atzars un pazemes elektronisko sakaru tīkla līnija. Tuvākajā apkārtnē nav izbūvēts lietus kanalizācijas vads.

Īpašums atrodas jauktas apbūves teritorijā, kur atļauta plaša izmantošanas spektra apbūve ar dzīvojamo funkciju un daudzveidīgām komerciāla rakstura un publiskām funkcijām. Tajā atļauta daudzdzīvokļu namu, komerciāla rakstura objektu, tirdzniecības un pakalpojumu objektu, savrupmāju, dvīņu māju, rindu māju, transporta infrastruktūras objektu, izglītības iestāžu, sabiedrisku iestāžu, kultūras iestāžu, zinātnes iestāžu, ārstniecības un sociālās aprūpes iestāžu, rehabilitācijas iestāžu, sporta būvju, transportlīdzekļu novietņu un citu celtniecības objektu būvniecība.

Zemesgabals atrodas UNESCO Pasaules mantojuma vietas "Rīgas vēsturiskais centrs" aizsardzības zonā, un tajā drīkst būvēt, augstākais, sešus stāvus augstas ēkas.

Pieteikumus izsolei var iesniegt Rīgas domes Īpašuma departamenta Īpašuma atsavināšanas pārvaldē Rīgā, Riharda Vāgnera ielā 5, 424. kabinetā, darbdienās no pulksten 9 līdz 12 un no 13 līdz 16. Izsole notiks 9. decembrī pulksten 11 Rīgas domē.

Rīgas domes Īpašumu departaments īpašuma izsoli bija izsludinājis šā gada oktobrī, bet tajā netika saņemts neviens pieteikums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!