Meteorologi pieļauj, ka sniegs, kas naktī no trešdienas uz ceturtdienu pārklājis visu Latvijas teritoriju, varētu saglabāties arī līdz Ziemassvētkiem, raksta “Diena”.
Pašlaik sniega biezums ir no 2 līdz 11 centimetriem. Visdāsnāk snidzis Jēkabpils un Skrīveru pusē, bet Rīgā sniegs ir 6–7 centimetru biezumā, “Dienu” informē Valsts hidrometeoroloģijas pārvaldes meteoroloģisko prognožu daļas vadītāja Ieva Bērziņa.

Piektdien un sestdien gaidāms slapjš sniegs un gaisa temperatūra no 0 līdz plus 2 grādiem. Sestdien pūtīs stiprs vējš, bet svētdien sāks piesalt un turpinās snigt.

I.Bērziņa skaidroja, ka pašlaik var prognozēt — sniegs saglabāsies līdz 22., 23.decembrim. Par tālāko nevarot spriest pat meteorologi, taču cerības uz baltajiem Ziemassvētkiem nevajagot zaudēt.

Šā gada decembra pirmā puse, kad spēcīgi vēji mijušies ar siltu un lietainu laiku, pēc meteorologu vērtējuma, tomēr nav nekas ārkārtējs, gaisa temperatūra ir tikai aptuveni divus trīs grādus virs normas. Spēcīgs vējš iespējams arī turpmākajās dienās, ziņo “Diena”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!