Foto: LETA

Latvijas mediji un žurnālisti attiecībā uz pirktā satura problēmu ir kā komponists Raimonds Pauls, ko piemeklējušas problēmas ar alkoholisko dzērienu lietošanu, šodien notikušajā Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) konferencē "Mediju saturs - bagātība vai lēts produkts?" norādīja izdevniecības "Cits medijs" izdotā žurnāla "Ir" galvenā redaktore Nellija Ločmele.

Viņa uzsvēra, ka Latvijas mediju vidē pirkta satura problēma ir kā ilgstoša atkarība. "Atcerēsimies ģeniālo Latvijas maestro Paulu, kam savulaik bija pamatīgas problēmas ar alkohola lietošanu. Tā bija atkarība, ko viņš uzveica, pasakot skaidru un stingru nē."

Pēc Ločmeles domām, Latvijas medijiem un žurnālistiem tāpat kā komponistam Paulam no alkohola atkarības ir jāatsakās no pirktā satura jeb "ilgstošās alkohola atkarības".

"Var jau teikt, ka alkohols ir foršs. Bet - vai tas ir to smago paģiru vērts?" retoriski jautāja Ločmele, piebilstot, ka Latvijas medijiem beidzot ir laiks pieņemt lēmumu nedzert jeb ir laiks atteikties no pirktā satura.

Ja par šo jautājumu tiek runāts, tad tas ir jādara plaši, jo mediju vide veidojas no kopējiem lēmumiem, ko pieņem visi šīs vides dalībnieki, uzsvēra Ločmele.

Jau vēstīts, ka šodien notiekošajā Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) konferencē "Mediju saturs - bagātība vai lēts produkts?" vairāki diskusijas dalībnieki uzsvēra, ka, lai cīnītos par pirktā satura izskaušanu no medijiem, nepieciešamas plašas diskusijas gan medijos, gan sabiedrībā.

Tāpat svarīga ir mediju pozicionēšanās, proti, savas stājas veidošana un turēšana, skaidri pasakot, ka nekādā gadījumā attiecīgais medijs nepieņems samaksu un arī saturu, lai lobētu vienas vai otras personas, politiķa vai uzņēmēja intereses.

Kā ziņots, tematu par mediju satura tirgošanu LŽA ir izvēlējusies par galveno savā nu jau par tradīciju kļuvušajā ikgadējā konferencē. Meklējot risinājumus, kā sakārtot mediju tirgu, konferencē iecerēts apspriest arī mediju politikas veidošanu un regulāciju Latvijā.

Konference tiek organizēta sadarbībā ar "Sorosa fondu - Latvija" un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!