Foto: PantherMedia/Scanpix
Neilgi pirms Saulkrastu novadā pazudušā nepilnus trīs gadus vecā Rūdolfa atrašanas mežā uzieti viņa pēdu nospiedumi, notikuma vietā klātesošajiem pastāstīja zemessargs Armands Lūsis, kurš pats arī bija uzgājis šos pēdu nospiedumus.

Īsi pēc tam zēns pamanīts sēžam zem koka diezgan dziļi mežā - tādā vietā, kurā viņa atrašana meklētājiem iepriekš šķitusi maz ticama.

Rūdolfa māte patlaban ar savu dēlu devusies uz slimnīcu, savukārt tēvs palicis mājās. Vīrietis prognozē, ka viņa sieva ar bērnu vakarā varēs atgriezties mājās.

Meklēšanas operācijas noslēgumā tēvs pateicās visiem dienestu pārstāvjiem un brīvprātīgajiem par ieguldīto darbu.

Kā novēroja LETA, patlaban meklēšanas grupas pakāpeniski dodas prom no Saulkrastiem.

Divus gadus un astoņus mēnešus vecais Rūdolfs šodien ap plkst.12 tika atrasts aptuveni pusotra kilometra attālumā no pazušanas vietas. Kad Rūdolfu atrada Nacionālo bruņoto spēku karavīrs, puisēns sēdēja mežā zem koka un raudāja.

Vizuāli zēna veselības stāvoklis nebija kritisks, taču zēns nekavējoties tiks nodots mediķu aprūpē.

Rūdolfs pazuda ceturtdien vakarā no kādas dārza mājas teritorijas Saulkrastos, dārzkopības kooperatīvā "VEF-Biķernieki".

Zēna meklēšanā iesaistījās gan policija, gan armija un zemessargi, gan arī simtiem brīvprātīgo - atrašanas brīdī Rūdolfu meklēja ap 700 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!