Latviešiem ir jāsaprot, ka Latvija pēc 50 gadiem būs "islāma valsts", jo islamticīgo bērni būs vairākumā, intervijā laikrakstam Neatkarīgā Rīta Avīze sacījis Islāma kultūras centra preses sekretārs Ahmeds Roberts Klimovičs. Attiecīgi tādu pašu viedokli paudis arī centra priekšsēdētājs Abu Umars Hamza Jānis Lūciņš.

Klimovičs norādīja, ka viņam patlaban ir trīs bērni, taču "mēs strādājam, lai būtu vairāk," sacījis centra pārstāvis.
Abi centra pārstāvji skaidrojuši, ka viņi ir par mierīgu līdzpastāvēšanu, un islāms esot labākais veids, kā "iekarot šo pasauli miera formā". "Mūsu ceļš, kā izplatīt islāmu, ir – pašiem būt pēc iespējas labākiem muslimiem. Tā ir galvenā jēga," laikrakstam norādījis Klimovičs.

Viņš skaidrojis, ka Latvijā esošajiem islamticīgajiem nav nekādu domstarpību ar likumu un nekādas vardarbības. "Jo tie, kuri turas pie reliģijas, kuri neiet skatīties, kurš islamticīgais sliktāks par mani, bet skatās – vai es esmu pareizs, dzīvo mierā," savos uzskatos dalījies Klimovičs.

Intervijā runājot par bēgļu krīzi Eiropā un pasaulē, Lūciņš skaidrojis, ka bēgļu plūsmas Eiropā radījis karš. Vienlaikus viņš norādījis, ka tas ir viens no cēloņiem. "Viņi apgalvo, ka tas ir karš viņu zemēs. Pats tur neesmu bijis, tāpēc man grūti komentēt, cik lielā mērā šie cilvēki, kas bēg, ir tikuši apdraudēti. To noskaidrot ir mūsu iestāžu, visu Eiropas iestāžu uzdevums. Bet mēs redzam – karš notiek," sacījis centra priekšsēdētājs.

Savukārt Klimovičs paudis viedokli, ka bēgļu plūsma ir apzināti radīta, jo "Eiropai ir vajadzīgi vergi, vajadzīgi cilvēki, kas strādā". "Eiropas demogrāfiskā situācija ir diezgan katastrofāla. Cilvēkiem, kuri bēg, tiek teikts, ka Eiropa ir lielais palīgs, Eiropa grib jūsu diktatoru nomest. Viņi dodas uz Eiropu un brīnās, kāpēc Eiropa īstenībā viņus negaida," intervijā laikrakstam klāstījis centra preses sekretārs.

Ieskicējot nākotnes vīziju, Klimovičs atzina, ka Latvijā ir latviešu uzņēmēji, kas sāk ņemt darbā tikai islāmticīgos ārzemju studentus. Šādu rīcību viņš skaidrojis ar to, ka islamticīgie studenti nedzer, nesmēķē ik pēc piecām minūtēm un ir čakli. "Viņi strādā. Tā ir viņu pievienotā vērtība. Tā ir viena lieta," stāstījis centra pārstāvis. Kā otru lietu Klimovičs minējis pabalstu sistēmu, kas radot sliņķus. "Eiropā pastāvošā, degradējošā pabalstu sistēma, kura no jebkura cilvēka iztaisa liekēdi. Es tā arī rakstīju tviterī: ja Eiropa gribētu tikt galā ar bēgļiem, tā likvidētu šo pabalstu sistēmu. Anulētu šos pabalstus tādus, kādi tie ir, un… nebūtu vairs nekādu bēgļu. Šiem cilvēkiem būtu jātaisa sava valsts savās mājās," sacījis Klimovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!