Foto: DELFI
Naktī uz piektdienu no Olaines cietuma, pārzāģējot restes, izbēdzis cietumnieks, bet dienas pirmajā pusē Latvijas debesīs bija vērojama reta parādība – daļējs saules aptumsums. Tikmēr Valsts ieņēmumu dienesta vadība (VID) paziņoja, ka pagaidām VID vēl nav sācis piemērot normu par valdes locekļu atbildību nodokļu parādu gadījumā, bet no Latvijas hokeja izlases piektdien tika atskaitīti četri hokejisti, kuri vairs neturpinās darbu ar valstsvienību. Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu aktuālajos piektdienas notikumos Latvijā un pasaulē.

Foto: DELFI Aculiecinieks
Latvijā piektdien novērojams daļējs
Saules aptumsums
, kas maksimālo fāzi sasniedzis plkst. 12.05.

Lasīt vairāk

Foto: Ieslodzījuma vietu pārvalde
Naktī uz piektdienu no Olaines cietuma aizbēdzis notiesātais Sergejs Jeļisejevs, portālu "Delfi" informē Ieslodzījuma vietu pārvaldes pārstāve Ināra Makārova.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Norma par valdes locekļu personīgo atbildību ir spēkā kopš šā gada sākuma, tomēr pagaidām reāli vēl nedarbojas - joprojām notiek konsultācijas ar uzņēmējiem par normu piemērošanas kārtību, noskaidroja portāls "Delfi".

Lasīt vairāk

Foto: F64
No Latvijas hokeja izlases piektdien atskaitīti četri hokejisti, kuri vairs neturpinās darbu ar valstsvienību, piektdien informē
Latvijas Hokeja federācija
.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Zaudējumi, kas radušies ugunsgrēka dēļ Rīgas cirkā, varētu būtu diezgan lieli, piektdien
Latvijas Televīzijas
rīta raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Rīgas cirka vadītāja. Vienlaikus viņa norādīja, ka patlaban precīza summa vēl nav zināma.

Lasīt vairāk

Uz
Bauskas
šosejas pie pagrieziena uz
Baložiem
notikusi avārija, kurā iesaistītas piecas automašīnas un cietuši divi cilvēki, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Lasīt vairāk

Foto: LETA
Piektdien Krasta apsardzes dienests pulksten 12:15 pārtraucis Jūrmalciemā divu jūrā pazudušo vīriešu meklēšanu, portālu "Delfi" informēja Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Vieta.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Piektdien Emari bāzē Igaunijā ierodas 14
ASV
iznīcinātāji, lai piedalītos ar
Igaunijas
gaisa spēkiem kopīgās militārajās mācībās, kas turpināsies aptuveni mēnesi, vēsta portāls "Delfi.ee".

Lasīt vairāk

Foto: Kadrs no video
Par interneta sensāciju kļuvusi krievu pensionāre - Lidijas tante, kuru kāds žurnālists sastapis, kad viņa vērojusi avīzi, kurā ziņots par dziedātāja Šarla Aznavūra gaidāmo koncertu Maskavā.

Lasīt vairāk

Jaunā
Rīgas teātra jaunākais iestudējums "
Aspazija
. Personīgi" ir ļoti sievišķīgs. Iespējams arī tāpēc, ka radošajā komandā sapulcējušās tādas lieliskas dāmas kā rakstniece Inga Ābele, režisore
Māra Ķimele
, mākslinieces Kristīne Jurjāne un Ineta Sipunova.

Lasīt vairāk

Foto: AFP/Scanpix
Piektdien tika izlozēti
UEFA Čempionu līgas
ceturtdaļfinālu pāri, un tajos gaidāmi divi saistoši dueļi.

Lasīt vairāk

Foto: Reuters/Scanpix
Ceturtdien, 19. martā, Londonā notika labdarības pasākums, kur pulcējās bagātnieki un slavenības. Uz pasākumu bija aicināts arī šobrīd no
BBC
raidījuma "
TopGear
" ("Gāzi grīdā!") vadīšanas atstādinātais Džeremijs Klārksons, kurš kāpa uz skatuves un sniedza emocionālu runu, netaupot arī pa kādam lamuvārdam. Video ar šo uzstāšanos publicējis britu tabloīds "Daily Mirror".

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Šajā nedēļas nogalē jau sākas pavasara sagaidīšanas svinēšana un
Lieldienu
gaidīšana, līdz ar to vairākas Latvijas pilsētas aicina ciemos uz visdažādākajiem pasākumiem – zemnieku un amatnieku tirdziņiem, koncertuzvedumiem, radošajām darbnīcām un vienkārši atpūtu brīvā dabā.

Lai ieskandinātu pavasara saulgriežus, var piedalīties dažādos rituālos – dziesmu dziedāšanā, olu krāsošanā un ripināšanā, rotaļu iešanā, izjādēs ar zirgiem u.c. aktivitātēs. Savukārt aktīvākie brīvdienās var izmēģināt Walking jogu vai doties brīvā dabā kādā skrējienā.
Lūk, daži ieteikumi, kurp doties un izbaudīt nedēļas nogali!

Lasīt vairāk

Foto: Shutterstock
Grīdas uzkopšana nudien nav rets mājas darbs, taču, lai arī cik bieži mēs to darītu, visticamāk pieļaujam dažas kļūdas, kas ietekmē ne tikai tīrīšanas rezultātu, bet arī putekļu sūcēja ilgmūžu. Iepazīsties ar
goodhousekeeping.com
apkopotajām kļūdām un apdomā vai kādu ikdienas uzkopšanā nepieļauj arī pats.

Lasīt vairāk

"Mūsu suņu puikam uz skausta izveidojies bumbulītis. Arī paziņas sunim bija līdzīgs veidojums tieši tajā pašā vietā, kurš tika izoperēts. Kāpēc bumbuļi bieži veidojas tieši uz skausta un vai operācija ir vienīgais veids, kā no tiem atbrīvoties?" jautā lasītāja. Vērsāmies pēc padoma pie klīnikas "Mazo brāļu hospitālis" veterinārārstes Ievas Līdumnieces.

Lasīt vairāk

Foto: DELFI
Kad medijos izplatītas jūsmīgas atsauksmes par jaunās dziedātājas
Antras Stafeckas (attēlā) pirmā albuma prezentācijas koncertu
, prestižais vokālais pedagogs un režisors
Edgars Kramiņš
vairs nav spējis klusēt. Eksperts nāk klajā ar šokējošu analīzi par tik ļoti saslavētās Stafeckas patiesajām vokālajām spējām.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!