Foto: F64
Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija par normatīvo aktu pārkāpumiem izbeigusi maksātnespējas procesa administratora sertifikāta darbību Inesei Rimdžui.

Lēmums par sertifikāta darbības izbeigšanu pieņemts Maksātnespējas likuma kārtībā, proti, ja pēdējo divu administratora sertifikāta darbības gadu laikā Maksātnespējas administrācija (MNA) vismaz divas reizes atzinusi normatīvo aktu pārkāpumus administratora darbībā.

Pārkāpumi administratores darbībā tika konstatēti sūdzību izskatīšanas laikā, un rezultātā stājās spēkā trīs MNA lēmumi par pārkāpumu atzīšanu divos juridisku personu maksātnespējas procesos.

Maksātnespējas likuma norma par sertifikāta darbības izbeigšanu, pamatojoties uz MNA atzītiem pārkāpumiem, ir imperatīva un sertifikāta darbības izbeigšanas procedūrā neparedz atzīto pārkāpumu rakstura izvērtēšanu vai lietderības apsvērumu izdarīšanu. Līdz ar to maksātnespējas procesa administratores Rimdžus sertifikāta darbība izbeigta pēc faktisko apstākļu konstatēšanas, proti, ir stājušies spēkā vismaz divi MNA lēmumi, ar kuriem pēdējo divu sertifikāta darbības gadu laikā atzīti pārkāpumi administratora darbībā.

Sertifikāta darbības izbeigšanas procedūrā netiek pārvērtēta administratoru profesionālo darbību uzraugošo institūciju – MNA un tiesas – spēkā stājušos lēmumu, ar kuriem administratora darbībā atzīti pārkāpumi, pamatotība.

Lēmums par sertifikāta darbības izbeigšanu ir apstrīdams mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas.

Patlaban maksātnespējas procesa administratora sertifikāts izsniegts 324 personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!