Foto: DELFI

Lai gan Veselības inspekcija (VI) un Rēzeknes slimnīca ir atzinusi ārsta Georgija Tihonova kļūdu situācijā, kad pērn janvārī mira pēc neprecīzas diagnozes no slimnīcas mājās palaistais Roberts Saukāns, Latgales policija tiešu saikni starp pacienta nāvi un ārsta darbību vai bezdarbību nav saskatījusi un izbeigusi iepriekš sākto kriminālprocesu.

Saukāna ģimenes pārstāvji šo lēmumu pārsūdzēs, ceturtdien vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Jau vēstīts, ka pērn janvārī mirušajam 71 gadu vecajam Rēzeknes novada iedzīvotājam Saukānam Rēzeknes slimnīcas ārsts Tihonovs ir uzstādījis neprecīzu diagnozi, par šo kļūdu cietušajai pusei no riska fonda ir izmaksāta vairāk nekā 100 000 eiro materiālā un morālā kompensācija.

Kā tolaik pastāstīja ārsta advokāte Ilona Jirgena, tas, ka Tihonovs uzstādījis neprecīzu diagnozi, teikts VI atzinumā. Ārstus pret neprecīzām diagnozēm aizsargā civiltiesiskā apdrošināšana. Apdrošināšanas maksa, ko no riska fonda saņēmusi cietusī puse, ir otrā lielākā, kāda līdz šim izmaksāta.

Savukārt par Saukāna atrašanos slimnīcā nav īstas skaidrības. Tihonovs, kurš tobrīd strādājis slimnīcas uzņemšanas nodaļā, neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta atvestajam pacientam diagnosticējis stenokardiju, nozīmējis ārstēšanos un palaidis viņu mājās, jo stenokardijas gadījumā stacionēšana neesot obligāta.

Pēc tam gan atklājies, ka Saukāns miris no plaša infarkta. Pacientus ar šādu diagnozi Rēzeknē nemaz neārstē, bet gan sūta uz Paula Stradiņa Klīnisko universitātes slimnīcu Rīgā.

Rēzeknes slimnīcā informē, ka Tihonovam saistībā ar notikušo ir izteikts rājiens un uzdots noklausīties kursu kardioloģijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!