Foto: DELFI Aculiecinieks

Svētdien protests pret biļešu cenu paaugstināšanu pulcējis vien nelielu skaitu – dažus desmitus – aktīvistu, kuri, bruņojušies ar skaņas pastiprinātājiem, pie "Laimas" pulksteņa pauda savu neapmierinātību ar notiekošo, vēsta LNT ziņu raidījums.

Sociālajā tīklā „Facebook" gan kustībai pret biļešu cenu paaugstināšanu Rīgas sabiedriskajā transportā atbalstu bija izteikuši ap 6000 cilvēku.

Sanākušie LNT pastāstījuši, ka cenu kāpums ir ievērojams un to izjutīšot faktiski ikviena rīdzinieka ģimenes budžets.

Turklāt uz Ziepniekkalnu jau tagad cilvēkus vedot nelegāli mikroautobusi, kur pie šofera par braucienu jāmaksā 70 centi jaunās cenas - 1,15 eiro vai 2 eiro vietā.

Sanākušie protestētāji no „Laimas" pulksteņa tālāk devušies zibakcijā, proti, braukuši transportā „pa zaķi" -  nemaksājot par braucienu.

Kontrole gan zibakcijas laikā neesot iekāpusi un protestētāji izsprukuši sveikā - viņiem nav nācies maksāt sodu par braukšanu bez biļetes. Arī šī soda nauda no 1.februāra ievērojami paaugstināta.

Jau vēstīts, ka, reaģējot uz pašvaldības pieņemto lēmumu no 1.februāra paaugstināt biļešu cenassabiedriskajā transportā, 18.janvārī "Facebook" tika izveidota lapa "Pret Rīgas domes cenu paaugstināšanu Rīgas sabiedriskajā transportā".

"Mēs aicinām 1. vai 2.februārī ignorēt un neizmantot "Rīgas satiksmes" transportlīdzekļus. Tas ir protests pret sabiedriskā transporta biļešu cenu paaugstināšanu Rīgas pilsētā, tas ir aicinājums, ko katrs personīgi var atbalstīt vai neatbalstīt. Mums nav vienalga, mums ir nostāja!" pauž lapas veidotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!