Jau vēstīts, ka kopš 2014. gada 18. novembra tiek gatavota un pēc tam dalīta Latvijas Dižtorte.
Šogad torti veidojusi konditorejas "Sala" konditoru komanda. Tā bija gandrīz 40 kvadrātmetrus liela un apmēram 1,4 tonnas smaga.
Šī gada dižtortes pagatavošanai konditori izmantoja 170 kilogramus brūkleņu ievārījuma, 320 biskvīta kārtas, 100 kilogramus putukrējuma, 240 litrus kefīra un 60 kilogramus krēmsiera. Dižtorte tika veidota no 156 tortēm, kas kopā saliktas veidoja 88 metrus garu līniju. Savukārt, ja vienā strīpā saliku visas biskvīta kārtas, izveidotos 190 metrus gara līnija.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit