Foto: DELFI Aculiecinieks

Uzņēmums "Sadales tīkls" līdz minimumam samazinājis sestdienas vētras radīto avārijas atslēgumu skaitu. Elektroapgāde plkst.18 vēl traucēta aptuveni 400 klientiem.

Kā ziņots, sestdienas vakarā elektrības padeve vētras dēļ bija pārtraukta 15 000 klientu, bet vēl šorīt nebija izdevies atjaunot elektrības piegādi 3000 mājsaimniecību.

Kā informēja "Sadales tīkls" pārstāvji, uzņēmuma darbinieki vēl strādā pie dažiem atlikušajiem tehniski sarežģītākajiem bojājumiem. Elektrība visiem klientiem tiks atjaunota vēl šovakar.

Elektroapgāde vēl traucēta klientiem Ķekavas, Kuldīgas, Ikšķiles, Baldones, Priekules un Aizputes novadā.

Elektroapgāde ir pilnībā atjaunota Ventspils, Grobiņas, Talsu, Tukuma un Dobeles novadā. 16.marta vakarā situācija elektroapgādē ir stabila un intensīvi turpinās darbs pie atlikušo zemsprieguma bojājumu novēršanas.

Elektroapgādes traucējumi tika novērsti salīdzinoši ātrā laikā, pateicoties gan uzņēmuma iepriekšējai gatavībai, mobilizējot brigādes, piesaistot speciālo tehniku, gan realizētai vidējā sprieguma elektrolīniju automatizācijas programmai, kas ievērojami samazināja bojājumu lokalizēšanas un novēršanas laiku.

Kā norāda "Sadales tīkls" valdes loceklis Raimonds Skrebs, patlaban visi spēki koncentrēti elektroapgādes atjaunošana vētras skartajos reģionos, lai šodien pabeigtu novērst vētras postījumus.

"Norit darbs pie tehniski sarežģītāko bojājumu novēršanas zemsprieguma elektrolīnijās - vienlaidus sarauti vairāki līnijas posmi ar lauztiem balstiem, kā arī vietās ar apgrūtinātu piekļuvi, īpaši purvainos apvidos. "Sadales tīkls" izsaka pateicību klientiem, kas ar sapratni izturējušies pret vētras izraisīto bojājumu novēršanas darbu," norāda Skrebs.

"Sadales tīkls" aicina turpināt ievērot drošības pasākumus elektroiekārtu tuvumā, redzot zemē guļošu vadu vai uz līnijas uzkritušu koku, nekādā gadījumā netuvoties tam un neļaut to darīt arī citiem. Par bīstamām situācijām jāzvana Klientu servisam pa diennakts bezmaksas bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!