Foto: DELFI
Rīgas domes Satiksmes departaments pirms velosezonas atklāšanas izdevis brošūru par drošu riteņbraukšanu - "Velosipēdists satiksmē", informēja departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Una Ahuna-Ozola.

Ņemot vērā, ka ik gadu strauji palielinās to rīdzinieku skaits, kuri ikdienā par pārvietošanās līdzekli izmanto velosipēdu, departaments izstrādājis elektronisku brošūru "Velosipēdists satiksmē". Tajā apkopoti un ilustrēti būtiskākie ceļu satiksmes noteikumi, raksturotas situācijas, kas īpaši attiecas uz riteņbraucējiem un viņu rīcību satiksmē.

Saskaņā ar statistikas datiem, palielinoties riteņbraucēju skaitam, palielinās arī ceļu satiksmes negadījumu skaits, kuros ir iesaistīti riteņbraucēji, īpaši tas vērojams skolu tuvumā un ielu krustojumos.

Elektroniskajā brošūrā "Velosipēdists satiksmē" tiek skaidroti ceļu satiksmes noteikumi, apskatītas konfliktsituācijas un rīcība neikdienišķās situācijās. Tāpat brošūrā aprakstīts, kā pareizi un atbilstoši ceļu satiksmes noteikumiem aprīkot velosipēdu, kā droši braukt kolonnā gan pilsētā, gan ārpus tās.

Brošūra "Velosipēdists satiksmē" elektroniski pieejama Satiksmes departamenta mājaslapā "rdsd.lv".

Elektroniskais izdevums ir daļa no Satiksmes departamenta projekta "Informētības paaugstināšana par velobraukšanu un mārketings", ko finansiāli atbalsta Eiropas Komisijas programma "Saprātīga enerģija Eiropai". Projekta mērķis ir pievērst uzmanību riteņbraukšanai, izmantojot jaunas un efektīvas mārketinga metodes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!