Jaunais Izglītības un zinātnes ministrs Māris Vītols, kurš pats studē, uzskata, ka studēšana dos priekšrocība paskatīties uz izglītības sistēmu no studenta viedokļa. To Vītols piektdien pauda intervijā Latvijas radio.
"Es uzskatu, ka tas ir tikai pozitīvi, ja kāds no politiķiem turpina izglītības iegūšanu. Tas nozīmē, ka cilvēkam, kurš strādā politikā ir nepārtraukti jāizglītojas, jāiegūst jaunas zināšanas," sacīja Vītols.

Vītols studē politikas zinātnes maģistrantūrā Latvijas Universitātē Vēstures un Filozofijas fakultātē.

Ministrs uzsvēra, ka savās studijās neredz interešu konfliktu, bet drīzāk "zināmas priekšrocības - ..iespēju paskatīties uz izglītība sistēmu ar izglītojama cilvēka acīm, no izglītojamās, studenta interešu viedokļa".

"Es šīs priekšrocības izmantošu savā darbā," apgalvoja jaunais ministrs.

Jautāts par problēmām ar pedagogu arodbiedrību, Māris Vītols pauda viedokli, ka nepieciešams atklāts un godīgs dialogs, kas būtu balstīts uz ilgtermiņa valsts attīstības interesēm.

"Ceru, ka mums izdosies izvairīties no konfrontācijas, jo konfrontācija nav tas labākais veids, kā risināt problēmas. Problēmas ir jārisina sēžoties pie galda un mēģinot atrast kontruktīvus risinājumus," teica ministrs.

Ja ministram neizdosies atrast kompromisu starp valdību un arodbiedrībām, Vītols apsolīja "neatkāpties pie pirmajām grūtībām".

"Domāju, ka izglītības minsistram jāspēj uzņemties atbildība, nedrīkst izvairīties no sarežģītu un grūtu jautājumu risināšanas. Es nedemisionēšu pie pirmajām grūtībām," sacīja ministrs.

Viņš norādīja, ka iepriekšējās ministres Silvas Goldes kļūda bija nepareizi iesākts dialogs ar pedagogu arodbiedrībām - vajadzējis iesaistīt šajā dialogā arī skolēnus un viņu vecākus.

Vītols sacīja, ka arī arodbiedrībai būs jāuzņemas atbildība par izmaiņām izglītības nozarē.

"Nevar būt, ka viena puse tikai piedāvā, bet otra puse to noraida. Ir jāmeklē saskarsmes punkti, kur varētu būt kopīgs viedoklis izglītības ministrijai un arodbiedrībai," bilda Vītols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!