Gandrīz divas trešdaļas jeb 74,1% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju neatzīst, ka izklaides pasākumiem viņu ģimenes tērētu vairāk naudas nekā pirms gada, liecina Sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" martā veiktās aptaujas rezultāti.
Pilnībā apgalvojumam, ka tēriņi izklaidēm ir lielāki nekā pirms gada, nepiekrīt 34,5% respondentu, bet drīzāk nepiekrīt 39,6% aptaujāto.

Tikai 4,3% aptaujāto pilnībā piekrituši, ka viņu ģimenes izklaidē tērē vairāk nekā pirms gada, 16,8% respondentu drīzāk piekrituši šim apgalvojumam, bet 4,8% nav zinājuši atbildi uz šo jautājumu.

Salīdzinot ar pagājušā gada martu, to, kuri nepiekrīt, ka izklaidei tērētu vairāk nekā gadu iepriekš, īpatsvars ir pieaudzis par 1,6 procentpunktu, bet to, kuri piekrīt, ka izklaidei tērē vairāk, īpatsvars samazinājies par 2,5 procentpunktiem.

Analizējot šā gada martā veiktās aptaujas rezultātus, var secināt, ka to iedzīvotāju, kas piekrīt apgalvojumam, ka viņu ģimene izklaidei tērē vairāk nekā pirms gada, īpatsvars pieaug, palielinoties ienākumu līmenim uz vienu ģimenes locekli.

No tiem respondentiem, kuru ienākums uz vienu iedzīvotāju ir līdz Ls 42, tikai 8,9% atzinuši, ka izklaides pasākumiem tērē vairāk nekā pirms gada. 88,6% no šīs grupas aptaujātajiem nav piekrituši šim apgalvojumam, bet 2,5% nezināja atbildi.

No tiem iedzīvotājiem, kuru ienākumi uz vienu ģimenes locekli ir no Ls 43 līdz Ls 84, 14,8% atzinuši, ka izklaides pasākumiem tērē vairāk nekā pirms gada. 79,8% no šīs grupas aptaujātajiem nav piekrituši šim apgalvojumam, bet 5,4% nezināja atbildi.

Savukārt tajā iedzīvotāju grupā, kuriem ienākumi uz vienu ģimenes locekli mēnesī ir no Ls 85 līdz Ls 126, 37,2%, atzinuši, ka izklaides pasākumiem tērē vairāk nekā pirms gada. 58,4% no šīs grupas aptaujātajiem nav piekrituši šim apgalvojumam, bet 4,5% nezināja atbildi.

Visvairāk apgalvojumam, ka izklaides pasākumiem var tērēt vairāk nekā pirms gada, piekrituši tie iedzīvotāji, kuru ienākums uz vienu ģimenes locekli mēnesī ir virs Ls 127. No šīs grupas respondentiem 52,5% piekrituši, ka izklaidei tērē vairāk, 44% nav piekrituši šim apgalvojumam, bet 3,5% nezināja atbildi.

Aptauja veikta no šā gada 15. līdz 22.martam, ar stratificētās nejaušās izlases metodi aptaujājot 1003 Latvijas pastāvīgos iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!