Ministru kabinets otrdien apstiprināja līdzšinējo Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāra vietnieku finanšu un investīciju jautājumos Mareku Gruškevicu IZM valsts sekretāra amatā, informēja ministrijas pārstāve Agnese Korbe.
Izglītības un zinātnes ministre Baiba Rivža augstu vērtē Gruškevica līdzšinējo darbu ministrijā. Viņa norāda, ka Gruškevics sevi pierādījis kā profesionālu iestādes vadītāju, kopš septembra pildot valsts sekretāra pienākumus, kā arī bijis prasmīgs IZM struktūrvienību vadītājs, informēja Korbe.

IZM jau kopš šī gada maija sākuma valsts sekretāra pienākumi tika pildīti amata apvienošanas kārtībā, kas nesekmēja iestādes administratīvo kapacitāti un svarīgu jautājumu veiksmīgu risināšanu, tajā skaitā – saistībā ar sagatavošanos Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļu apguvei 2007.-2013.gadā, saistībā ar IZM administratīvās kapacitātes celšanu, saistībā ar nekustamo īpašumu jautājumu risināšanu un citām nozares aktualitātēm.

Valsts sekretārs amatā tiks iecelts pēc apstiprināšanas Ministru kabinetā, lai nodrošinātu labu pārvaldību, it sevišķi civildienesta uzdevumu efektīvu izpildi un sabiedrības uzticību civildienestam, ierēdni, var pārcelt jebkurā citā ierēdņa amatā.

Gruškevics IZM strādā vairāk nekā septiņus gadus. Viņš ir bijis IZM Finanšu un ekonomikas departamenta direktora pienākumu izpildītājs un Ekonomikas nodaļas vadītājs, Izglītības politikas departamenta direktors, Politikas koordinācijas departamenta direktors, bet kopš šī gada septembra sākuma – valsts sekretāra vietnieks finanšu un investīciju jautājumos.

Gruškevics absolvējis Rīgas Tehniskās universitātes Ekonomikas fakultāti, ieguvis papildus izglītību Hārvardas Universitātes Izglītības politikas un analīzes pēcdiploma studiju daļā un Pasaules Bankas Finanšu un ekonomikas analīzes institūtā.

Iepriekšēja IZM valsts sekretāre Kristīne Jarinovska ar valdības lēmumu novembra beigās pārcelta Valsts vides dienesta (VVD) ģenerāldirektora vietnieces amatā. Jarinovska šo valdības lēmumu solīja apstrīdēt tiesā.

Pēc ilgstošā konflikta ar ministri un slimošanas Jarinovska novembrī plānoja atsākt darbu, jo Valsts civildienesta pārvalde pēc Jarinovskas sūdzības atcēla viņai noteikto piespiedu atvaļinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!