Parlamentārās izmeklēšanas komisijai pedofilijas lietā ir tiešas liecības par premjera Andra Šķēles un tieslietu ministra Valda Birkava iespējamo saistību ar pedofilijas lietu kā seksuālo pakalpojumu izmantotājiem.
Par to ceturtdien paziņoja komisijas priekšsēdētājs Jānis Ādamsons.

Pagaidām vēl nav skaidrs vai izmeklēšanas komisijas apkopojošā ziņojumā tiks minētas kādas amatpersonas, tomēr, Adamsonaprāt, nav pamata nenosaukt amatpersonas, par kurām komisijai ir tiešas liecības. Šādas amatpersonas esot pat vairākas.

Izmeklēšanas komisija pirmdien, 10.aprīlī, iepazīstinās ar visiem tās rīcībā esošajiem materiāliem Saeimas Nacionālās drošības komisiju. Izmeklēšanas komisija gatavojas Saeimā iesniegt lēmumprojektu, kurā Nacionālajai drošības komisijai tiks uzdots sekot pedofilijas lietas izmeklēšanas gaitai. Tādējādi nav izslēgts, ka izmeklēšanas komisija pēc ziņojuma sniegšanas Saeimai savu darbību beigs.

Komisija ceturtdien tomēr nav lēmusi, vai apkopojošo ziņojumu sniegt sēdē.

Satversmes Aizsardzības birojs šonedēļ paziņoja, ka tā rīcībā nav informācijas par augstu valsts amatpersonu vai tiesībsargājošo iestāžu darbinieku saistību ar tā dēvēto pedofilijas lietu.

Savukārt Ādamsons trešdien izplatīja arī stenogrammu par komisijas tikšanos ar Augstākās tiesas senatoru Voldemāru Čiževski, kurā, lai pierādītu Ģenerālprokuratūras saistību ar pedofilijas lietu, pieminēts prokuratūras darbinieks Juris Zālītis.

Ādamsons jau iepriekš no Saeimas tribīnēs nosaucis Šķēli un Birkavu, kā arī Valsts ieņēmumu dienestu Andreju Sončiku kā personas, kas varētu būt iesaistītas pedofilijas lietā. Par siem izteikumiem Ģenerālprokuratūrā ierosināta krimināllieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!