DELFI portāla apmeklētāji uzskatāmi reprezentē to sabiedrības daļu, kas ik dienas lielu daļu informācijas gūst Internetā. Jaunajām informācijas tehnoloģijām tiek veltīta arī kārtējā Latvijas Inteliģences apvienības rīkotā konference, kas notiks piektdien, 20.aprīlī Kongresu namā.
Tāpēc DELFI lasītājiem tiek piedāvāta iespēja uzdot jautājumus šīs konferences dalībniekiem.

Konferenci atklās ministru prezidents Andris Bērziņš. Par valsts tautsaimniecības stratēģiju jaunā gadsimta sākumā informēs ekonomikas ministrs Aigars Kalvītis. Par informācijas lomu sabiedrībā, informācijas sabiedrību un jauno ekonomiku stāstīs tādi populāri speciālisti ka Uldis Osis, profesors Edvīns Karnītis, LMT prezidents Juris Binde un citi.

Konferencē tiks aplūkoti jautājumi arī par lauksaimniecības un tradicionālo nozaru konkurētspēju informācijas laikmetā, kā arī analizēta Latvijas gatavība "ielekt" informācijas gadsimtā.

Ieeja konferencē ir bezmaksas. Konferences gaita tiks translēta Latvijas Radio tiešraidē. Konferences organizētāji aicina uzdot jautājumus konferences diena no plkst. 10.00. līdz 15.00. zvanot pa tālruņiem: 7043616, 7043642 un 7043643. Jautājumi un atbildes uz tiem tiks translētas Latvijas Radio pirmajā programmā.

DELFI lasītājiem tiek piedāvāts šai ziņai komentāru veidā pievienot jautājumus un viedokļus, kas tiks izmantoti diskusijās ar konkrētajiem konferences dalībniekiem, kam tos adresēsiet.

Konferences organizatori mudina uz diskusiju par sekojošiem jautājumiem: e-valdība, e-komercija, e-pārvalde - vai tas ir ziepju burbulis vai reāla iespēja piedalīties valsts pārvaldes un ekonomikas procesos?

Vai informācijas tehnoloģiju piedāvātās iespējas, internets, jaunā ekonomika un globālie procesi pastiprinās lauksaimniecības krīzi un apdraudēs nacionālo kultūru?

Vai informācijas gūzmā netiks pamestas novārtā cilvēka unikālās, radošās iespējas?

Vai tie, kuri ir trūcīgi un kuriem nav pieejami jaunie informācijas avoti, nekļūs vēl trūcīgāki un neveidos analfabētu slāni?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!