Foto: DELFI

Valsts kanceleja ceturtdien atkārtoti izsludinājusi konkursu uz Maksātnespējas administrācijas direktora amatu, portālam "Delfi" pavēstīja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante Aiva Tumpele.

Kā galvenās prasības kandidātiem tiek noteikts maģistra grāds tiesību zinātnēs, ekonomikā vai finansēs, ne mazāk kā trīs gadu pieredze vismaz 10 cilvēku lielas komandas vadīšanā, ne mazāk kā trīs gadu darba pieredze valsts pārvaldē, kā arī labas zināšanas par maksātnespējas jautājumiem.

Tāpat pretendentiem nepieciešamas labas zināšanas administratīvajās tiesībās un procesā un izpratne par valsts pārvaldes uzbūvi, darbības principiem un budžeta plānošanu.

Pretendentiem jābūt labām angļu valodas zināšanām, teicamām sadarbības un komunikācijas prasmēm, labām stratēģiskās plānošanas prasmēm un nevainojamai reputācijai, informēja Valsts kancelejā.

Kopā ar pieteikuma dokumentiem jāiesniedz eseja ar redzējumu par Maksātnespējas administrācijas prioritātēm un attīstību – turpmāko perspektīvu un iestādes stratēģiskajiem mērķiem.

Maksātnespējas administrācijas direktora amatam ir noteikta mēnešalga 2264 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas.

Konkursā pieteikties iespējams līdz 2016. gada 25. augustam. Pretendentu atlase notiks trīs kārtās, tostarp pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un atbilstību obligātajām prasībām. Otrā jeb mutiskā daļa būs komisijas un pretendenta saruna par motivāciju, valsts pārvaldes pamatprincipiem un iestādes darbības jomu, kā arī pretendenta vīzijas prezentēšana par iestādes nākotnes prioritātēm un angļu valodas zināšanu pārbaude. Trešajā kārtā neatkarīgi personālvadības speciālisti vērtēs šādas pretendentu vadības kompetences: spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, attiecību veidošana un uzturēšana, komandas vadīšana, stratēģiskais redzējums, pārmaiņu vadība.

Jau vēstīts, ka no 2015. gada septembra valsts tiešās pārvaldes iestāžu vadītāju atlasi centralizēti veic Valsts kanceleja.

Maksātnespējas administrācija ir Tieslietu ministrijas pārraudzībā esošajā iestādē, kas īsteno valsts politiku maksātnespējas procesa jautājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!