Rīgas dome un SIA "Ķīpsalas Saules akmens" izsludinājušas atklātu arhitektūras konkursu par labāko daudzfunkcionālā darījumu centra Ķīpsalā skiču projektu. Otrdien publicētajā paziņojumā norādīts, ka par konkursa dalībnieku var kļūt jebkura Latvijā licencēta juridiska personai, kurai ir attiecīga projektēšanas pieredze un kura ir saņēmusi un atzinusi konkursa noteikumus un programmu.
Jāatgādina, ka kompāniju "Ķīpsalas Saules akmens" firmas "Merks" un "Varner & Partners" izveidoja biroju centra "Saules akmens" būvei Ķīpsalā. Augusta beigās "Ķīpasalas saules akmens" valdes loceklis Viesturs Koziols laikrakstam "Bizness & Baltija" sacīja, ka ir iespējama kavēšanās ar "Saules akmens" projekta realizāciju, kā vienu no iemesliem minot nepieciešamību izpildīt Rīgas domes prasību par atklātu starptautisku arhitektūras konkursu.

Pēc Koziola domām, tas var ne tikai likt kompānijai pārcelt būvniecības sākumu, bet arī ievērojami palielināt projekta realizācijas laiku. Viņš sacījis, ka kompānija ir piedāvājusi konkursu rīkot Somijas, Zviedrijas un Latvijas firmām, kas procesu darītu ātrāku un lētāku. Taču Rīgas Arhitektūras savienība un galvenais ahitekts pastāvēja uz atklāta konkursa rīkošanu.

Pēc sākotnējiem aprēķiniem, "Ķīpsalas Saules akmens" arhitektūras konkursa rezultātus plānoja saņemt jau septembra beigās. Pēc tam bija paredzēts tos apspriest un novembra sākumā sākt būvniecību. Augusta beigās projekta realizācijas termiņi jau bija pārcelta par vismaz mēnesi, lai gan kompānija joprojām cer būvi pabeigt 2003.gada pavasarī. "Varner & partners" iecerētās 15 stāvu ēkas būvniecībā Ķīpasalā ir iecerēts ieguldīt 20-25 miljonus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!