Foto: Publicitātes attēli

Rīgas domes Iepirkumu komisija otrdien pieņēmusi lēmumu izsludināt iepirkumu par Mežaparka estrādes būvniecības pirmo kārtu, informēja Rīgas domes Īpašuma departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Komisija apstiprināja konkursa nolikumu un pieņēma lēmumu izsludināt iepirkumu. Piedāvājumus var iesniegt līdz 23. februāra pulksten 9.15, kad arī ir plānota to atvēršana.

Iepirkumu komisijas sastāvā būs ne tikai Rīgas domes pārstāvji, bet arī Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) direktore Signe Pujāte un pašvaldības SIA "Rīgas Meži" valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš.

Domē norāda, ka pašreiz darbības attiecībā uz Mežaparka estrādes rekonstrukcijas projektu notiek pēc plānotā grafika.

Jau ziņots, ka Mežaparka estrādes būvniecības 1. kārta izmaksās 23 miljonus eiro, projekta pirmā rekonstrukcijas posma būvprojekta prezentācijā stāstīja projekta autori Austris Mailītis un Juris Poga. No tiem 43% finansējuma paredzēti skatītāju laukam, 22% skatītāju lauka aprīkojumam, 25% piebraucamajiem ceļiem un 10% ārējiem inženiertīkliem.

Plānots, ka projekta būvniecība sāksies vasarā un Burovs projekta prezentācijā solīja, ka Mežaparka estrāde tiks nodot ekspluatācijā 2018. gada 18. jūnijā.

Pašreiz Mežaparka estrādes iežogotā teritorija aizņem gandrīz 92 000 kvadrātmetru, bet projekts paredz to paplašināt par aptuveni 50 000 kvadrātmetru, teritorijai sasniedzot 146 439 kvadrātmetrus.

Teritorijā tiks izveidotas speciālas dalībnieku pulcēšanās vietas, ūdens pieslēgumu vietas gan dzeramajam ūdenim, gan kanalizācijai, kuras lielu pasākumu laikā varēs iekārtot, piemēram, papildu mobilās tualetes un organizēt ēdināšanas un tirdzniecības vietas. Tāpat paredzēts ar elektrību nodrošināt Ostas prospekta malu.

Esošajās tribīnēs satilpst 7510 koristi, bet uz 2018. gada dziesmu svētkiem tiks izveidotas pagaidu koka tribīnes ar papildu 2292 koristu vietām, tā kopā nodrošinot vietas 9802 koristiem. Savukārt skatītāju lauka jaunā platība būs 22 197 kvadrātmetri, kuros būs nodrošinātas sēdvietas 30 557 skatītājiem pašreizējo 23 000 sēdvietu vietā.

Zem jaunā skatītāju laukuma plānots izbūvēt divu līmeņu telpas, kurās būs ierīkotas gan tualešu telpas, kas nodrošina 30 000 apmeklētāju vajadzības, gan platības tirdzniecības vietām, lai to radītās skaņas netraucētu koncertus. Turklāt tur būs izvietoti arī medpunkti un informācijas centrs.

Rīgas dome projekta īstenošanai varēs saņemt aizdevumu no Valsts kases līdz 45 miljoniem eiro ar nulles procentu likmi uz 30 gadiem. Projektēšanas un ekspertīzes izmaksām ir paredzēts līdz diviem miljoniem eiro liels finansējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!