Foto: LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) izsludinājis konkursu operatīvo medicīnisko transportlīdzekļu iegādei finanšu līzingā, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Konkursā var pieteikties līdz nākamā gada 2.februārim. Tajā tiks vērtēts saimnieciski visizdevīgākais piedāvājums.

Līgumu NPMD plāno slēgt uz pieciem gadiem.

Veselības ministrs Guntis Belēvičs iepriekš portālam "Delfi" norādīja, ka līzingā plānots iegādāties 40 neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnas. Vienas automašīnas līzings izmaksā aptuveni 100 tūkstoši eiro, tādējādi visam iepirkumam būtu nepieciešami aptuveni četri miljoni eiro. Summa gan var mainīties iepirkuma rezultātā, lēsa Belēvičs.

Tikmēr pieteikšanās termiņš konkursā par operatīvā medicīniskā transporta un tā vadītāju pakalpojuma nodrošināšana NMPD Rīgas reģionālajam centram pagarināts līdz 2015.gada 5.janvārim.

Jāatgādina, ka pašreizējais līgums par operatīvā transporta un tā vadītāju pakalpojuma nodrošināšanai Rīgas reģionam beigsies aprīļa beigās.  Valdība iepriekš atļāva NMPD turpināt izmantot ārpakalpojumu, bet Belēvičs, ņemot vērā Valsts kontroles NMPD veiktās revīzijas starpziņojumu, nolēma,ka ātrās palīdzības transports Rīgā būtu jānodrošina valstij.

Lai NMPD pārtrauktu izmantot ārpkalpojumu, nepieciešams valdības lēmums. Veselības ministrija ir iesniegusi savu piedāvājumu, bet nepieciešams Tieslietu ministrijas un Finanšu ministrijas atzinums. Pašlaik tiek gaidīti šie atzinumi.

"Delfi" jau rakstīja, ka  Belēvičs aicināja valdību pārtraukt ārpakalpojuma izmantošanu un iegādāties operatīvo medicīnisko transportu Rīgai līzingā, taču tas neguva valdības vairākuma atbalstu.

Ņemot vērā Valsts kontroles NMPD veiktās revīzijas starpziņojumu, Belēvičs secinājis, ka valstij pašai būtu daudz izdevīgāk nodarboties ar neatliekamās medicīniskās palīdzības transporta pakalpojumu sniegšanu Rīgā, tāpat kā NMPD to dara pārējā valsts teritorijā.

Šā gada augustā valdība atļāva NMPD slēgt pakalpojuma līgumu uz septiņiem gadiem operatīvā transporta un tā vadītāju pakalpojuma nodrošināšanai NMPD Rīgas reģionālajam centram, uzņemoties ilgtermiņa saistības ne vairāk kā 52,549 miljonu eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!