Foto: DELFI

Ekonomikas ministrija izsludinājusi konkursu uz Konkurences padomes locekļa amatu, piedāvājot amatalgu 2500 eiro pirms nodokļu nomaksas, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Galvenie padomes locekļa amata pienākumi būs īstenot valsts politiku konkurences tiesību jomā, veicinot tautsaimniecības attīstību, kā arī piedalīties iestādes darbības stratēģijas izstrādē un ieviešanā, lemt par konkurences lietu, tirgus uzraudzību un citiem izskatāmajiem jautājumiem, piedalīties normatīvo aktu un citu dokumentu projektu izstrādē.

Padomes loceklim arī būs jāpārstāv iestādi citās organizācijās, darba grupās un apspriedēs, kā arī jāsniedz priekšlikumi iestādes darbības efektivizēšanai un aktīvi jāiesaistās pārmaiņu vadībā.

Pretendentiem jāatbilst Valsts civildienesta likumam. Tāpat tiek prasīta augstākā izglītība – vēlams ekonomikas, vadības vai tiesību zinātņu jomā. Tiek sagaidītas zināšanas un izpratne par konkurences tiesībām un to piemērošanu, kā arī izpratne par konkurences ekonomiskiem aspektiem, tirgus izpētes metodoloģiju un ekonomiskās analīzes pielietošanu.

Tāpat tiek sagaidītas vadības, organizēšanas un stratēģiskās plānošanas prasmes, vēlama pieredze vadošā amatā ne mazāk par trim gadiem.

Pretendentiem arī jābūt ļoti labām latviešu un angļu valodas zināšanām.

Starp prasībām ir arī analītiskā domāšana un stratēģiskais redzējums, labas sadarbības un publiskās uzstāšanās prasmes.

Pieteikumus līdz 19. septembrim kandidāti var iesniegt Ekonomikas ministrijā klātienē vai elektroniski, nosūtot uz e-pastu "vakances@em.gov.lv". Interesentiem jāiesniedz motivēts pieteikums un CV.

Konkurences padomes sastāvā ir tās priekšsēdētājs un divi padomes locekļi. Pašlaik padomes priekšsēdētāja ir Skaidrīte Ābrama, padomes loceklis – Jānis Račko.

Konkurences padomes priekšsēdētāju un locekļus pēc ekonomikas ministra ieteikuma amatā apstiprina Ministru kabinets. Viņu pilnvaru laiks ir pieci gadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!