Foto: LETA
Izteikumi par valsts SIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca" jaunā korpusa demontāžu un citiem veicamiem darbiem ir ievērojami pārspīlēti, norāda pilnsabiedrības "SBRE" sabiedrisko attiecību pārstāve Ilga Sokolova.

Pēc būvnieku aplēsēm, defektus iespējams novērst četru nedēļu laikā.

Sokolova klāsta, ka neatkarīgā eksperta Arta Dzirkaļa atzinums par Stradiņu slimnīcas jaunā korpusa būvniecības ietvaros pabeigtajiem darbiem uzsver nepieciešamību nekavējoties, steidzamības kārtā, novērst defektus un atsākt būvdarbus, lai izvairītos no turpmākas konstrukciju bojāšanas.

Galveno nepieciešamo defektu novēršanas darbu vidū esot atsevišķu kolonnu novirzes novērtējums, lai pastiprinātu konstrukciju tām kolonnām, kurām konstatētas novirzes.

"Kolonnu novirzes novērtējums ir veikts, un pastiprināšana jāveic septiņām kolonnām no 328, tātad 2% no kopējā kolonnu skaita," norāda "SBRE".

Tāpat atzinumā norādīts, ka nepieciešams veikt deformēto pārseguma siju remontu.  Siju apsekošana ir veikta saskaņā ar atzinumu, un remonts nepieciešams 18 no 480 sijām.

Rosināts mainīt arī dobtos paneļus, kam deformācijas laikā atšķelti stūri. Pēc apsekošanas noskaidrots, ka jānomaina trīs no kopumā 557 paneļiem.

"Publiski izskanējusī informācija ir pārspīlēta - ekspertu rekomendācijas neparedz un nepieprasa plašu demontāžu vai pārbūvi. Veicamie defektu novēršanas darbi ir paredzami nelielā apjomā - ja projekta pasūtītājs un kontroles institūcijas nekavējoši reaģēs uz eksperta norādīto nepieciešamību novērst defektus un atļaus atsākt būvdarbus objektā, defektu novēršanas darbus iespējams veikt četru nedēļu laikā," uzsver "SBRE".

Sokolova arī atgādina, ka "SBRE" jau 2014. gada decembra beigās atklāja atsevišķus defektus ēkas konstrukcijās. Nekavējoties kopā ar pasūtītāju veikta defektu apsekošana, izvērtēšana un uzsākta tehniskā projekta izstrāde to novēršanai, kas jau februārī tika iesniegta Rīgas pilsētas būvvaldē.

Jau vēstīts, ka Veselības ministrijas valsts sekretāre Solvita Zvidriņa izteikusies, ka daļu no Stradiņa slimnīcas būvniecības projekta laikā paveiktā būs jāpārstrādā - jādemontē un jāuzceļ no jauna, bet daļa - jālabo.

Stradiņa slimnīcas jauno korpusu būvē apvienība "SBRE", ko veido būvkompānija "Skonto būve" un "Re&Re". Celtniecība sākta 2013. gada 15. jūnijā, un darbus bija plānots pabeigt līdz 2015. gada beigām, izbūvējot jaunas telpas 30,4 tūkstošu kvadrātmetru platībā.

Plānots, ka jaunajā korpusā atradīsies ambulatoro pakalpojumu centrs, diagnostiskās radioloģijas institūts, endoskopiju centrs, četras vispārējās aprūpes nodaļas ar 160 gultām, kur ārstēsies ausu, kakla, degunu slimību, uroloģijas, gastroenteroloģijas, endokrinoloģijas, nieru slimību, reimatoloģijas, aroda un radiācijas medicīnas pacienti u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!