Foto: DELFI

Nominācijas komisija, kas atbildīga par Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) valdes priekšsēdētāja kandidātu atlases procesu, izvēlējusies personu, kuru uzskata par labāko no kandidātiem, sacīja Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders.

Viņš norādīja, ka pagaidām kandidāta vārdu ministrija vēl neatklās, jo vēl jāveic noteiktas procedūras izvēlētā kandidāta vārda publiskošanai, proti, jāinformē citi kandidāti par rezultātiem un citi uzdevumi. "Šobrīd mēs neminam Nominācijas komisijas izvēlētā kandidāta vārdu, un plašāka informācija sekos, kad noteiktās procedūras tiks īstenotas," piebilda Šneiders.

Viņš uzsvēra, ka valdes priekšsēdētāju ieceļ kapitālsabiedrības dalībnieku sapulcē, kuru plānots sasaukt nākamnedēļ. Pēc sapulces VM arī paziņos nākamo slimnīcas valdes priekšsēdētāju.

Kā ziņots, lai nodrošinātu RAKUS valdes rīcībspēju, valdes priekšsēdētāja amatā uz laiku tika iecelta VM valsts sekretāra vietniece Egita Pole.

Kopumā Austrumu slimnīcas valdē ir četras amata vietas, no kurām divas šobrīd ieņem Artūrs Bērziņš un Kaspars Plūme.

Ziņots, ka RAKUS līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Anita Slokenberga un valdes loceklis Viesturs Boka iesniedza atlūgumus. Tas notika dienu pēc tam, kad Valsts kontrole (VK) VM bija nosūtījusi revīzijas projektu par slimnīcas vadības darba efektivitāti.

Veselības ministre Anda Čakša iepriekš pastāstīja, ka revīzijas projektā paustie secinājumi par RAKUS efektīvu pārvaldību ir slikti. Tajā esot secināts, ka finansējums nav izmantots efektīvi. Čakša norādīja, ka slimnīcā joprojām nav notikusi laboratoriju apvienošana, bet tā vietā ir izmantots neefektīvs ārpakalpojums, proti, slimnīcai pašai šo pakalpojumu nodrošināt būtu lētāk.

Ministre arī uzsvēra, ka laikā, kad veselības aprūpei ir nepietiekams finansējums, svarīgi, ka procesi tiek organizēti pareizi un caurskatāmi. Darbi slimnīcas valdei neesot vedušies arī ar pacientu plūsmu organizēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!