Foto: Shutterstock
Izvēlēts iespējamais valsts sociālās aprūpes centra (SAC) "Zemgale" filiāles "Ziedkalne" vadītājs, taču pašlaik viņa vārdu vēl nav iespējams atklāt, informēja "Zemgales" direktors Ilgonis Leišavnieks.

Konkurss uz vakanto amatu sludināts trīs reizes, jo pirmās divas reizes tas bija nesekmīgs. Leišavnieks skaidroja, ka pirmajās reizes nepieteicās pretendenti ar atbilstošu kvalifikāciju, taču trešais konkurss noslēdzās veiksmīgi.

Vēl neesam saņēmuši pretendenta apstiprinājumu, ka piekrīt ieņemt filiāles vadītāja amatu, līdz ar to informācija par uzvarētāju nesniegsim. Mūsu izvēlētais kandidāts ir darba attiecībās pie cita darba devēja," pauda Leišavnieks.

Arī abos konkursos uz "Ziedkalnes" Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas nodaļas vadītāja amatu netika saņemti pieteikumi no kandidātiem ar atbilstošu kvalifikāciju. Pašlaik, lai nodrošinātu darbu, veiktu nodaļas darba optimizāciju, nodaļai uz laiku izvēlēta vadītāja no citas filiāles.

"Arī darba organizācija nodaļā tiek mainīta un būs atšķirīga no citām filiālēm. Tas nepieciešams, lai paaugstinātu pakalpojuma kvalitāti," informēja Leišavnieks.

Jau ziņots, ka marta sākumā darbu pametušas "Ziedkalnes" vadītāja Aija Petuhova un viņas vietniece Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas nodaļas vadītāja Inta Ozola.

Leišavnieks stāstīja, ka pērn ierosinātās disciplinārlietas ietvaros secināts, ka abas darbinieces nevar turpināt darbu, ņemot vērā nodarījumus pret klientiem un iespējamās sekas. Arodbiedrība nepiekrita Petuhovas un Ozolas atlaišanai no darba, SAC vērsās tiesā, lai atbrīvotu viņas no amata ar tiesas lēmumu, taču abas darbinieces izvēlējās uzteikt darbu pašas.

Pret Petuhovu sākta disciplinārlieta, kas saistīta ar nodarījumiem kādam klientam. Sīkāk notikušo Leišavnieks nekomentēja, jo tā esot ierobežotas pieejamības informācija, taču skaidroja, ka policijā ir ierosināta krimināllieta. Krimināllikuma nodaļa "Noziedzīgi nodarījumi pret tikumību un dzimumneaizskaramību" paredz sodus tostarp par izvarošanu, pavešanu netiklībā, seksuālu vardarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!