Foto: Ekrānuzņēmums

Trešdien, 19. augustā, Latvijas Pensionāru federācija (LPF) iesniegs Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (VL-TB/LNNK) 70 000 parakstu par palielinātu pensiju indeksāciju un valsts veselības apdrošināšanas sistēmas izveidi senioriem. PIrms parakstu iesniegšanas pie Saeimas notiek pikets.

Kā portālu "Delfi" iepriekš informēja Saeimas preses dienestā, pulksten 11:00 Saeimas priekšsēdētāja Mūrniece Saeimas nama Viesu zālē tiksies ar LPF pārstāvjiem. Tikšanās laikā piedalīsies arī par šo jomu atbildīgās Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča (ZZS).

"Augstu vērtēju to, ka Pensionāru federācijas pārstāvji piekrita manam aicinājumam uz sarunu. Pensionāru vēlme pēc cienīgām vecumdienām ir taisnīga un saprotama. Dialogs ir svarīgs, un tikai tā mēs varam nonākt pie labākajiem risinājumiem," norādīja Mūrniece.

Plānots, ka pie Saeimas pulcēsies ap 150 cilvēku.

Kā ziņots, lai panāktu pensiju indeksāciju lielākā apmērā jau šī gada oktobrī, kā arī senioru veselības apdrošināšanas sistēmas ieviešanu līdz 2018. gadam, LPF sāka parakstu vākšanas akciju.

LPF informēja, ka parakstu veidlapas izsūtītas pensionāru organizācijām un pilsētu un novadu pašvaldībām. Parakstīties tikai aicinātas arī tās personas, kuras vēl nav sasniegušas pensijas vecumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!