Foto: DELFI

Rīgas Stradiņa universitātes slimnīcas medmāsas ir nonākušas līdz situācijai, kad gatavas piebiedroties slimnīcas vecmātēm protesta akcijās saistībā ar zemo atalgojumu, intervijā Latvijas Radio (LR) klāstīja Rīgas Stradiņa universitātes slimnīcas virsmāsa Jana Ankrava.

Viņa norādīja, ka valsts ar atalgojumu nenovērtē medmāsu darba nozīmīgumu, sarežģītību un atbildīgumu un patlaban medmāsas par savu atalgojumu nav spējīgas nodrošināt savas ikdienas vajadzības. Jaunie kolēģi atsakās no darba slimnīcā, pārejot strādāt uz privātajām struktūrām, kur atalgojums esot uz pusi lielāks. Daļa aizbrauc uz ārzemēm, bet daļa maina sfēru, skaidroja Ankrava.

Līdz ar to medmāsas nonākušas līdz situācijai, kad gatavas streikot, rakstīt atlūgumus un nestrādāt pagarinātos normālos darba laikus. Pašlaik mediķi novesti tik tālu, ka "vadzis kuru katru brīdi var lūst", sacīja virsmāsa, piemetinot, ka, ja Stradiņa slimnīcas vecmātes realizēs savus solījumus un sāks kādu protesta akciju, tad māsas "ies ar viņām kopā".

Virsmāsa intervijā radio pauda viedokli, ka māsu atalgojuma sistēma jāreformē, mērot aprūpējamo pacientu skaitu un veicamo procedūru sarežģītību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!