Foto: LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija šodien izskatīja jautājumu par Ritvara Jansona (VL-TB/LNNK) stāšanos Saeimas deputāta amatā parlamentārieša Andra Vilka (VL-TB/LNNK) vietā, un rīt tas tiks iekļauts parlamenta sēdes darba kārtībā.

Komisija izskatīja Vilka iesniegumu par Saeimas deputāta mandāta nolikšanu, kā arī Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (VL-TB/LNNK) dzīvesbiedra Jansona vēstuli, kurā viņš informē, ka piekrīt iestāties 12.Saeimas sastāvā.

Komisija sagatavoja Saeimas lēmuma projektu par Jansona pilnvaru apstiprināšanu. Plānots, ka Jansons jau rīt nodos deputāta zvērestu un sāks darboties parlamentā Vilka vietā.

Kā ziņots, Vilks nolēmis nolikt deputāta mandātu, lai nemestu ēnu uz savu pārstāvēto politisko spēku. Latvijas Televīzija iepriekš ziņoja, ka 19.februāra vakarā Vilks esot sarīkojis nekārtības slimnīcā, kur nogādāts pēc tam, kad atrasts guļam uz ielas. Nekārtības sākušās jau neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnā, ziņoja Latvijas Televīzija.

Savukārt Vilks pārmetumus noraidīja un apgalvoja, ka plašsaziņas līdzekļos izskanējusī informācija "neatbilst patiesībai", jo "tur bija sabiezinātas krāsas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!