Foto: Picjumbo
Jāņu dienas rīts uz Latvijas ceļiem bijis traģisks - autoavārijās dzīvību zaudējuši divi cilvēki.

Viens traģisks satiksmes negadījums šorīt plkst.6.23 noticis Saldus novada Rubas pagastā, kur automašīna "VW Caravelle" nobrauca no ceļa un apgāzās, kā rezultātā dzīvību zaudēja viena persona, pastāstīja Valsts policijas Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja priekšniece Vineta Mistre.

Savukārt plkst.7.40 Krāslavas novada Indrās automašīnas vadītājs netika galā ar auto vadību, automašīna iebrauca grāvī, apgāzās un atsitās kokā. Avārijā gāja bojā viena no personām, kas atradās automašīnā, bet otra persona guvusi miesas bojājumus un nogādāta slimnīcā.

Pašlaik tiek skaidroti abu ceļu satiksmes negadījumu apstākļi, tāpēc Mistre nevarēja komentēt, vai šajos gadījumos autovadītāji pirms sēšanās pie stūres bija vai nebija lietojuši alkoholiskos dzērienus.

Mistre atzina, ka kopumā šodien satiksmes intensitāte ir zema un negadījumu nav daudz. Līdz šim reģistrēti deviņi negadījumi, diemžēl divi bijuši ar bojāgājušajiem.

Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja priekšniece vērtēja, ka Līgo diena uz Latvijas ceļiem bijusi salīdzinoši mierīga, reģistrēti 65 negadījumi un 17 cietušie, kā arī notvertas 14 personas, kuras auto vadījušas reibumā. "23.jūnijs šogad bija līdzīgs pagājušā gada 23.jūnijam," secināja Mistre. Pēc viņas teiktā, vakar policija strādāja aktīvi un pārbaudīja 8214 vadītājus visā valstī.

Šodien policijas reidi turpinās visā valstī, taču patlaban nav apkopoti dati par dienas pirmajā pusē pārbaudīto autovadītāju skaitu un to, cik daudzi braukuši reibumā.

Policijas reidi un autovadītāju pārbaudes uz Latvijas ceļiem turpināsies arī rīt un pirmdien, kad cilvēki pēc svētku brīvdienām atgriezīsies savās dzīvesvietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!