Foto: Publicitātes foto

Tatjana Ždanoka nebūt nav vienīgā Latvijas eiroparlamentāriete, kas publiski demonstrē savu atbalstu Krimas iekļaušanai Krievijas sastāvā.


Savu pozīciju šajā jautājumā publiski izklāstījis arī iepriekš "Saskaņas centru" pārstāvējušais eiroparlamentārietis Aleksandrs Mirskis, kurš nu kļuvis par paša izveidotas partijas "Alternative" līderi. Turklāt Mirskis savu viedokli izklāstījis, piedaloties diskusijā, kas Krievijas televīzijas kanāla "Rossija 1" tika pārraidīta tiešraidē.

Diskusijas stenogramma, kuru Mirskis publicējis savā "Facebook" profilā, liecina, ka Latvijas eiroparlamentārietis, kurš lepojas ar savu militārista pieredzi, pamanījies nosodīt gāztā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča gļēvulību.

"Es vispār nesaprotu, kā prezidents Janukovičs varēja gļēvulīgi aizbēgt no Ukrainas, savu rīcību attaisnojot ar dzīvības apdraudējumu...Tu esi valsts prezidents, esi miera un konstitūcijas garants Ukrainā. Tavai dzīvībai nav nekādas vērtības. Viņam bija jāuzliek bruņucepuri, jāņem automātu un jāpieņem kauja prezidenta pilī," diskusijā paziņojis Mirskis.

Runājot par EP pagājušajā nedēļā atbalstīto rezolūciju, kurā nosodīta Krievijas militārā aneksija Krimas pussalā, Mirskis izteicies, ka par to balsojusi vien puse EP deputātu, jo pārējie jau devušies prom, bīstoties nokavēt pēdējo vilcienu no Strasbūras.

Savukārt pats Mirskis esot balsojis pret šo rezolūciju, jo viņam esot skaidrs, ka nekāds uzbrukums Ukrainai nav noticis. Turklāt rezolūcijā neesot pieminēti "masveida" likumpārkāpumi, kas notiekot Ukrainā.

"Es esmu šokā par to, kas šobrīd notiek Ukrainā. Vakar man zvanīja prorietumniecisku jauniešu organizāciju vadītāji. Uz manu jautājumu, kā viņi var atbalstīt labējos ekstrēmistus, kas slavina Banderu, es dzirdēju unikālu atbildi: "Visi runā par kaut kādu banderu, bet neviens nezina, kā tā izskatās un kur dzīvo." Mēs saskārāmies ar atklātu ukraiņu jaunatnes apstulbošanos."

"Delfi" jau vēstīja, ka no "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" savulaik ievēlētās Latvijas eiroparlamentārietes Tatjanas Ždanokas gozēšanās Krimā notikušā referenduma novērotāju rindās un izteikumi par Ukrainu noveduši pie tā, ka viņas pārstāvētās EP Zaļo/EBA grupas līdzpriekšsēdētāja Rebeka Hārmsa ierosinājusi izslēgt Ždanoku no Zaļo/EBA politiskās grupas.

Mirskis EP darbojas Sociālistu un demokrātu progresīvās alianses grupa (Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament - S&D). Mirskis ir pastāvīgais loceklis EP Ārlietu komitejā, kā arī darbojas ES un Krievijas Parlamentārās sadarbības komitejas delegācijā, delegācijā attiecībām ar Baltkrieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!