Foto: LETA

Šogad janvārī salīdzinājumā ar pērnā gada decembri ir nedaudz pieauguši Rīgas sabiedriskā transporta biļešu iegādes apmēri, kas varētu būt skaidrojams ar biļešu cenu paaugstināšanu, pastāstīja pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" preses sekretārs Viktors Zaķis.

Viņš norādīja, ka, apkopojot datus par visām Rīgas sabiedriskā transporta biļešu iegādes vietām, pircēji šogad janvārī ir iegādājušies biļetes apmēram 3,72 miljonu eiro kopējā vērtībā, savukārt pērn decembrī - apmēram 3,28 miljonu eiro vērtībā, pērn novembrī - aptuveni 3,44 miljonu eiro vērtībā, oktobrī - apmēram 3,67 miljonu eiro vērtībā, bet septembrī - par kopējo vērtību, kas pārsniedza 3,6 miljonus eiro.

Vienlaikus viņš minēja, ka sākotnēji janvārī "Rīgas satiksme" paredzēja nedaudz lielāku biļešu iegādes apmēru kāpumu salīdzinājumā ar pagājušā gada decembri, jo bija atvaļinājumu laiks un sabiedrisko transportu izmantoja mazāk.

Arī "Narvesen Baltija" Personāla un komunikācijas departamenta direktors Andis Aleksandrovs atzīmēja, ka šonedēļ "Narvesen" tirdzniecības vietās Rīgā ir pieaudzis pieprasījums pēc e-taloniem. "Klienti arī izrāda aktīvu interesi par to derīguma termiņiem un gaidāmo cenu kāpumu," teica Aleksandrovs.

Jau rakstīts, Rīgas dome 16.janvārī nolēma no februāra palielināt biļešu cenas "Rīgas satiksmes" reisos līdz 1,15 eiro iepriekšējo 60 centu vietā. Savukārt Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija atbalstīja braukšanas maksas palielināšanu arī pilnsabiedrības "Rīgas mikroautobusu satiksme" reisos no 1.februāra līdz 1,15 eiro iepriekšējo 70 centu vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!