Foto: DELFI Aculiecinieks

Saskaņā ar Rīgas domes lēmumu no 1.aprīļa pieaugs maksa par pašvaldības autostāvvietu izmantošanu, kā arī mainīsies auto atstāšanas vietu zonējums, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā Rīgas satiksme.

A zonas teritorijā par pirmo maksas autostāvvietas lietošanas stundu no 1.aprīļa būs jāmaksā 2,50 eiro, bet par katru nākamo stundu – 3 eiro. B zonas teritorijā par pirmo autostāvvietas lietošanas stundu būs jāšķiras no 2 eiro, bet par katru nākamo lietošanas stundu 2,50 eiro. C zonā par pirmo stundu būs jāmaksā 1,50 eiro, bet katra tālākā stunda maksās 2 eiro.

Savukārt D zonā par pirmo stundu būs jāmaksā 1,00 eiro, bet katra tālākā stunda maksās 1,50 eiro. Arī Vecrīgas, jeb R zonas teritorijā būs jāmaksā vairāk – par pirmo auto atstāšanas stundu būs jāmaksā 5 eiro, bet katra nākamā stunda izmaksās 8 eiro.

Stāvvietu maksas un zonējumu izmaiņu mērķis esot samazināt automašīnu skaitu pilsētas centrā, aicinot iedzīvotājus pārvērtēt savus braukšanas paradumus un izmantot alternatīvus pārvietošanās līdzekļus, skaidro pašvaldībā.

Iedzīvotāju stāvvietu karšu cenas netiks palielinātas, jo deputāti atbalstīja līdzšinējās cenas noapaļot uz leju. Līdz ar to stāvvietas karte vienam mēnesim A zonā no 1.aprīļa maksās 70 eiro, B zonā tās cena būs 55 eiro, C zonā – 40 eiro, D zonā – 25 eiro, bet dārgākajā – R zonā – kartes maksa būs 85 eiro mēnesī.

"Rīgas satiksme" patlaban apsaimnieko 5016 maksas autostāvvietas galvaspilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!