Jau aptuveni četrus mēnešus Ārlietu ministrijai (ĀM) nav ziņu par februāra sākumā Ekvadorā aizturēto Rolandu Prīvertu, pie kura atrada atrada 894 gramus kokaīna.
ĀM Konsulārās palīdzības nodaļas vadītāja Inita Dzene aģentūrai BNS pastāstīja, ka jau pēc Prīverta aizturēšanas februāra sākumā ministrija lūgusi Ekvadoras vēstniecību Stokholmā sniegt sīkākas ziņas par notikušo, taču saņemtā atbilde bijusi skopa.

Tā kā ministrijai pa Ekvadoras vēstniecības norādīto tālruni jau ilgāku laiku nebija izdevies sazināties ar tiesnesi, kura pārraudzībā ir Prīverta lieta, ĀM vērsusies ar notu pie Ekvadoras ĀM. Tā atbildes notā Latvijas kolēģiem apstiprinājusi Prīverta apcietināšanu un norādījusi viņa advokātu, taču nav sniegusi ziņas par notikušā apstākļiem un apsūdzību.

Arī ar Prīverta advokātu Manuelu Rejesu-Jedra (Manuel Reyes-Yedra) ĀM sazināties neizdevās, tāpēc, ņemot vērā Latvijas un Ekvadoras lielo laika starpību, ministrija lūdza vēstniecību ASV palīdzēt sazināties ar aizturētā latvieša advokātu.

Vēstniecība sazinājās ar Prīverta advokātu, taču izrādījies, ka viņš runā tikai spāniski un "komunikācija angļu valodā nav izdevusies". Tādēļ vēstniecība viņam rakstiski spāņu valodā nosūtīja lūgumu sniegt informāciju par notikušo.

Diemžēl jau pāris mēnešus Prīverta advokāts sīkāku informāciju nesniedz un uz ĀM un vēstniecības lūgumu nav atbildējis.

ĀM Konsulārās palīdzības nodaļas vadītāja sacīja, ka ministrijai īsti nav pamata darboties tālāk, jo ne Prīverts, ne viņa ģimene vai radi nav lūguši ĀM palīdzību.

Prīvertu aizturēja februāra sākumā Gvajakilas (Guayaquil) lidostā izlidošanas laikā. Pie viņa un viņa sēdvietā lidmašīnā atrada 894 gramus kokaīna.

Prīverts Latvijā jau izcieta cietumsodu par narkotiku kontrabandu. Pērn martā viņu pirms termiņa atbrīvoja pēc vairāk nekā četriem ieslodzījumā pavadītiem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!