Foto: LETA
Ar skanīgām dziesmām, lustīgām dejām un krāšņu svētku uguņošanu gada izskaņā daudzviet Latvijā tiks pavadīts 2017. gads un sagaidīts 2018. gads. "Delfi Svētku laiks" piedāvā nelielu apkopojumu no Jaunā gada pasākumu klāsta.

Ja arī tavā pilsētā vai novadā gaidāms kāds svētku pasākums, tad pastāsti par to portālam "Delfi", rakstot uz e-pastu redakcija@delfi.lv.

Foto: F64

No 31. decembra pulksten 22 līdz 1. janvāra pulksten 3.00 Jaunā gada sagaidīšanas svinības 11. novembra krastmalā:

  • Pulksten 21 DJ Roberts Lejasmeijers;
  • Pulksten 22 Aija Vītoliņa, Aija Andrejeva, Normunds Rutulis, Daumants Kalniņš, Ivo Grīsniņš-Grīslis un grupa "MC orķestris" koncertprogrammā "100 dziesmas līdz simtgadei";
  • Pulksten 00.00 muzikāls uguņošanas uzvedums. Operdziedātāja Sonora Vaice, vijolnieks Raimonds Ozols, grupa "Latvian Voices", dūdu un bungu grupa "Auļi", DJ Monsta, hiphopa mākslinieks Reiks un Kristaps Krievkalns (taustiņinstrumenti);
  • Pulksten 00.20–3.00 Dejas kopā ar grupu "Buks" un DJ Robertu Lejasmeijeru.

31. decembrī un 1. janvārī sabiedriskais transports Rīgā būs bez maksas.

Foto: DELFI Aculiecinieks
Bērzaines pagastā

1. janvārī pulksten 00.30 Bērzaines tautas namā notiks Jaungada nakts balle kopā ar mūziķi Jāni Žagariņu, ieeja 3 eiro.

Kocēnu pagastā

1. janvārī pulksten 00.00 Jaunā gada sagaidīšana ar uguņošanu Rubenes ciema centrā.

1. janvārī pulksten 00.00 Jaunā gada sagaidīšana pie Kocēnu novada domes, bet pulksten 00:30 Kocēnu kultūras namā Jaungada ballē ar grupu "Džentlmeņu špagats", ieeja 3 eiro.

Vaidavas pagastā

1. janvārī pulksten 00.15 Vaidavas kultūras un amatniecības centrā norisināsies Jaungada nakts balle, muzicēs grupa "Zeļļi".

Zilākalna pagastā

1. janvārī pulksten 00.30 Zilākalna kultūras namā notiks Jaungada nakts diskotēka, ieeja 2 eiro.

Foto: Publicitātes foto

31. decembrī, no pulksten 22 ar īpaši krāšņām Jaungada svinībām durvis vērs Liepājas Latviešu biedrības nams, aicinot ikvienu pavadīt Vecgada vakaru un sagaidīt Jauno gadu kopā ar dziedošajiem aktieriem Juri Jopi un Anniju Putniņu koncertprogrammā "Sapnis par Brodveju". Pēc pusnakts balles viesi Jaungada nakti varēs izdejot grupas "Vintāža" muzikālās programmas pavadījumā. Svētku salūts, šampanietis, laimes monēta, maskarāde, līksmība, dejas un citi pārsteigumi Jūs sagaidīs pašā Liepājas sirdī – Latviešu biedrības namā.

Latvijas Nacionālā teātra aktieris un Latvijas Nacionālās operas un baleta tenors Juris Jope un dziedātāja Annija Putniņa, kuru plašāka publika iepazina TV3 šovā "Izklausies redzēts", kā arī pirms vairākiem gadiem piedaloties TV šovā "Koru kari", sagaidot Jauno gadu, balles apmeklētājiem sniegs īpašu Ziemas dziesmu koncertprogrammu. Vecgada izskaņā būs dzirdamas R.Rodžersa, G.Geršvina, A.L.Vēbera un vēl daudzu citu leģendāro Brodvejas mūziklu autoru skaņdarbi, kā arī iemīļotas un visiem zināmas Ziemassvētku kompozīcijas

Atbilstoši Ņujorkas atmosfērai, koncertprogrammu papildinās emocijām bagāts un dinamisks deju grupas "Jazz 'n Coffee" (Rīga) valdzinošais kabarē šovs, horeogrāfa un profesionāla dejotāja Rolanda Meržejevska vadībā, kurā apvienosies dziesma, deja un aktierspēle spilgtos Brodvejas džeza deju priekšnesumos,

Pēc svētku uguņošanas balles viesi Jaungada nakti varēs izdejot mūziķu apvienības "Vintāža" šarmanto puišu muzikālās programmas pavadījumā, kas nu jau piecus gadus veido muzikālas restaurācijas no pagājušā gadsimta spožākajiem darbiem latviešu estrādes mūzikā. Bez tradicionālajām, iemīļotajām un tautā populārajām melodijām latviešu valodā, mūziķi apmeklētājus priecēs arī ar ārzemju mūzikas hitiem.

Sagaidot Latvijas simtgadi, balles apmeklētājiem būs iespēja pagatavot savu īpašo šokolādes laimes monētu "Latvijai 100". Tāpat darbosies fotostūrītis "Uz sarkanā paklāja".

Karnevāla viesi aicināti ierasties svinīgos tērpos un sejas maskās.

Biļetes iespējams iegādāties Liepājas Latviešu biedrības nama kasē un visās "Biļešu Paradīzs" kasēs.

Foto: Roberts Āboltiņš

31. decembrī

  • No pulksten 10.45 līdz pulksten 11.45 ģimeņu rīts. Publiskā slidošana Vidzemes Olimpiskajā centrā.
  • Pulksten 11 pateicības par aizvadīto gadu Svētā Mise. Valmieras Romas katoļu baznīcā Stacijas ielā 24.
  • Pulksten 21 Jaungada sagaidīšanas svinības ar grupu "Dziļi violets". Vakara vadītājs Uģis Melders un Mikus Frišfelds. Biļešu cena: 55 eiro. Pasākums notiks koncertzālē "Valmiera".
  • Pulksten 24 Jaunā gada sagaidīšana un svētku salūts Valmieras centrā.

1. janvārī

Pulksten 00.30 Jaungada balle ar grupām "Kantoris 04" un "Blēži". Biļešu cena: 5 eiro. Pasākums notiks Valmieras Kultūras centrā. Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīze" kasēs un mājaslapā.

Foto: Ieva Benefelde

31. decembrī pasākumi Kuldīgā

Jaunā gada sagaidīšana Pilsētas dārzā Kuldīgā

  • No pulksten 23.30 uz brīvdabas kino "Goldingen Knight Cinema" ekrāna: pulksten 23 Kuldīgas novada notikumu apskats, bet pulksten 23.50 Kuldīgas novada Domes priekšsēdētājas Ingas Bērziņas uzruna.
  • Pulksten 00.00 Svētku salūts uz senā Kuldīgas ķieģeļu velvju tilta.

Pasākumi Kuldīgas pagastos

Ēdolē

31. decembrī pulksten 22 kultūras namā – Vecgada balle un Jaunā gada sagaidīšana. Spēlēs grupa "Ugāles ritmi". Ieeja tikai ar iepriekš iegādātām biļetēm. Biļetes cena – 5 eiro

Kabilē

31. decembrī pulksten 23 saieta namā "Sencis" – Jaungada balle. Spēlēs Genādijs no Talsiem. Ieeja – 5 eiro. Galdiņu rezervācija, zvanot pa tālr. 25618976.

Snēpelē

31. decembrī pulksten 21 kultūras namā – Jaungada balle. Pieteikšanās līdz 22. decembrim kultūras namā vai pa tālr. 27843792.

Vārmē

31. decembrī pulksten 23 sporta hallē – Jaunā gada sagaidīšanas balle visai ģimenei kopā ar Uldi Fridrihsonu. Pulksten 24.00 svētku salūts. Ieeja – 3 eiro (16+), 1 eiro (7–15 g.). Līdz 16 gadiem ieeja kopā ar vecākiem.

Foto: Tukuma novada dome

Ja neesat vēl izdomājuši, kur sagaidīt Jauno gadu, tad esat laipni aicināti uz Tukumu un apkārtni, aicina Tukuma TIC pārstāve Agnese Atte, kura piebilst, ka Tukumā sarūpēti pasākumi Jaunā gada sagaidīšanai dažādām gaumēm un iespējām.

Svētdien, 31.decembrī, no pulksten 23.30 laipni aicināti visi uz Tukuma centru – Brīvības laukumu, lai kopā sagaidītu Jauno 2018.gadu. Kā jau katru gadu vēl Vecgada vakarā tiks sumināti konkursa "Skaistākais Ziemassvētku noformējums" uzvarētāji. Tam sekos gadumijas svētku uguņošana Katrīnas laukumā.

Pasākuma norises vieta: Brīvības un Katrīnas laukums, Tukums.

Savukārt Jaunā gada sagaidīšanas pasākumi un balles Tukumā tiek piedāvāti vairākās vietās. Tā svētdien, 31 .decembrī, jau no pulksten 22 visus svinēt gribētājus laipni aicina Tukuma ledus halle. Pasākums norisināsies divās zālēs un darbosies bārs. Lielajā zālē spēlēs "Jānis & Mārtiņš", bet mazajā zālē – Andrejs un draugi jeb grupa "Džem". Ieejas maksa 15 eiro. Iepiekšpārdošana Tukuma ledus halles kasē, galdiņu rezervēšana pa tālruni 26633273.

Pasākuma norises vieta: Tukuma ledus halle, Stadiona iela 3, Tukums. Vairāk par pasākumu var izlasīt šeit.

31. decembrī no pulksten 22 Jaungada balle sāksies arī restorānā "Smukausis". Pasākums norisināsies divās deju zālēs. Vienā no tam būs iespēja dziedāt karaoki un piedalīties dažādos konkursos, kuros būs iespēja tik pie vērtīgam balvām. Karaoki vadīs Rolands Eisaks un Mārtiņš Černovs. Otrajā deju zālē jeb kamīnzālē būs ballīte mazliet aktīvāku ritmu mīļotājiem. Šeit kā galvenais viesis būs Dj Guestino, bet vēl par deju ritmiem rūpēsies arī Dj M4, DJ Rayman un Dj Jay-D. Biļetes cena iepriekšpārdošanā 8 eiro, pasākuma dienā 10 eiro.

Pasākuma norises vieta: Pils iela 9, Tukums. Vairāk informācijas un galdiņu rezervācija pa tālruni 27761449.

Sagaidīt Jauno gadu kopā aicina arī "Merci Kafe". Te 31. decembrī no pulksten 21 būsiet laipni aicināti baudīt lieliskas uzkodas un gardas maltītes visas nakts garumā.

Pasākuma norises vieta: Pils iela 13, Tukums. Vairāk par pasākumu var izlasīt šeit.

Pavadīt veco un sagaidīt Jauno gadu pašā Tukuma centrā pie klātiem galdiem un dzīvās mūzikas aicina restorāns "Tuckum". Par labu noskaņu un dejotprieku no pulksten 21 līdz 03.00 rūpēsies Zigurds Bogomols. Svinētgribētājiem nepieciešams veikt galdiņu rezervāciju.

Pasākuma norises vieta: Brīvības laukums 2, Tukums. Vairāk informācijas pa tālruni 29320013.

Tukuma pilsētas Kultūras namā pēc svētku uguņošanas no pulksten 00.30 jau 1.janvārī visus ballēties gribētājus aicina grupa "Roja". Biļetes cena iepriekš pārdošanā 8 eiro, pasākuma naktī 15 eiro.

Pasākuma norises vieta: Lielā iela 1, Tukums. Vairāk informācijas pa tālruni 63124150, kā arī mājaslapā.

Jauniešus uz lustīgāku dzeltenā suņa gada sagaidīšanu Vecgada vakarā no pulksten 21 aicina "Baboon Bar". Būs bārmeņu triki, par mūziku rūpēsies Arman Aveiru, visa vakara garumā darbosies fotogrāfs, kā arī būs dažādi pārsteigumi un izlozes, kurās varēs iegūt vērtīgas balvas. Pasākuma norises vieta: Brīvības laukums 11, Tukums. Vairāk informācijas 28355245.

Ja vēlaties jauno gadu sagaidīt ārpus pilsētas, arī šeit mūspusē būs ko izvēlēties. Ja esat jūras piekrastē, tad svētdien, 31. decembrī, esat laipni aicināti uz viesnīcu "SPA Arkadia" Apšuciemā, kur no pulksten 20 līdz pat 4.00 rītā varēsiet sagaidīt Jauno gadu un izsmieties pasākumā "Smieklu jūra". Tajā piedalās humorists Deniss, dziedātāja Elly un kā īpašais viesis visus priecēs Vera Serdučka. Pasākuma norise krievu valodā. Biļešu cena 80 eiro personai, bērniem 40 eiro, bērniem līdz 3 gadu vecumam bezmaksas.

Pasākuma norises vieta: Hotel SPA Arkadia, Apšuciems, Engures pagasts, Engures novads. Vairāk informācijas un vietu rezervēšana pa tālruni 29132765.

Lai jautrībā un deju virpulī sagaidītu 2018. gadu ar šampanieti un svētku uguņošanu Ragaciemā, 31. decembrī no pulksten 21 uz Jaungada nakts svinībām viesus gaida zivju restorāns "Bermudas". Visas nakts garumā ar labāko mūziku šeit visus priecēs Māris Blāze no grupas "Jūrkant". Adrese: "Jūrnieki", Ragaciems, Lapmežciema pagasts, Engures novads.

Vairāk informācijas un iepriekšēja rezervācija pa tālruni 63163225.

Savukārt pašā Engurē Jaunā gada sagaidīšana kā ierasts notiks Engures Kultūras namā. No pulksten 22.00 vecais gads tiks pavadīts kopā ar Mārtiņu – "Mviko" un Santu Savicku-Drozdovu, bet jaunais gads iedejots kopā ar grupu "Pļumpapā". Visa vakara garumā būs atvērta atpūtas telpa bērniem. Ieejas maksa 5 eiro personai, bērniem un jauniešiem līdz 16 gadu vecumam ieeja par brīvu.

Pasākuma norises vieta: Jūras iela 85, Engure, Engures pagasts, Engures novads. Vairāk informācijas pa tālruni 63180947.

Ja vēlaties Jauno gadu sagaidīt smalki un eleganti, tad pirmo reizi uz Jaungada balli esat laipni aicināti Kalnmuižas pilī. Vakara programmā silta un viegli šūpojoša mūzika. Stāsti par mīlestību, skaistumu un mirkļu baudīšanu. Īsi pēc pusnakts, laika rats tiks pagriezts atpakaļ par ceturtdaļgadsimtu, lai nonāktu 90-to gadu burvībā. Vakara vadītājs un dīdžejs būs Agris Semēvics. Viesus priecēs Jāņa Šilinika un Kristīnes Otmanes svētku vakariņas, fotogrāfs visa vakara garumā, Jaunā gada sagaidīšana ābeļdārzā, laimes liešana, nakts uzkodu galds, pusnaktī šampanietis. Pasākuma sākums pulksten 20.00, svētku vakariņas 20.30, dejas līdz 3.00 rītā. Pasākuma cena 139 eiro personai bez nakšņošanas, bērniem no 30 - 70 eiro atkarībā no vecuma.

Pasākuma norises vieta: Kalnmuiža, Kandavas pagasts, Kandavas novads. Vairāk informācijas un pietiekšanās pa tālruni 25660013.

Slampes pusē uz Jaunā gada sagaidīšanu aicina Slampes Kultūras pils, kur visus priecēs un par jautrību gādās grupa "Zvaigžņu lietus". Pasākuma sākums 31.decembrī no pulksten 23.30. Ieejas maksa pasākumā 10 eiro personai.

Pasākuma norises vieta: Slampe, Slampes pagasts, Tukuma novads. Vairāk informācijas un galdiņu rezervācija pa tālruni 28779585.

Kad Jaunais gads sagaidīts - 1. janvāra vakarā no pulksten 21 jau atkal ir klāt viens no populārākajiem un krāsainākajiem Jaunpils pils gadu mijas pasākumiem – Jaungada karnevāls. Šogad karnevāla tēma "Kantrī serpentīns", kad pilī valdīs nepiespiesta vesterna gaisotne – kovboji, platmales, kantrī meitenes, vietējais krodziņš un jestras izklaides. Deju riteni giezīs viena no populārākajām kantrī mūzikas grupām Latvijā – grupa "Klaidonis". Ar smaidu un veselīgu ironijas devu karnevālā programmu vadīs aktieris un humorists Mārtiņš Egliens. Kur kantrī, tur neiztikt bez līnijdejām, tādēļ karnevāla deju grīdu piedancos un dejas arī citiem rādīs un mācīs līnijdeju grupa "Jautrie zābaciņi". Visas nakts garumā būs iespēja ļauties kovboju izveicības pārbaudījumiem, zīlēt laimi sveces ēnā, iepazīties ar nākamā gada prognozēm un iemūžināt sevi fotogrāfijā. Pils krodziņā būs pieejamas gardas riktes un citi labumi. Ieejas biļetes 5 eiro ar maskām, 8 eiro bez maskām. Biļetes iegādājamas Biļešu servisa tirdzniecības vietās un Jaunpils pilī.

Pasākuma norises vieta: Jaunpils pils, Jaunpils, Jaunpils pagasts, Jaunpils novads. Vairāk informācijas pa tālruni 26101458, www.jaunpilspils.lv

Foto: Normunds Mežiņš, no Jūrmalas pilsētas domes arhīva

31. decembrī jūrmalnieki un pilsētas viesi laipni aicināti uz kopīgu Jaunā gada sagaidīšanas pasākumu un krāšņu svētku uguņošanu Kauguros, portālu "Delfi" informēja Jūrmalas pilsētas domes pārstāve Inese Krieviņa.

Gadu mijas pasākumu programmas ar patīkamiem pārsteigumiem sagādājušas arī Jūrmalas viesnīcas un restorāni, atzīmē Krieviņa.

31. decembrī no pulksten 23 līdz pulksten 02.00 visi aicināti uz kopīgu jaunā gada sagaidīšanas pasākumu Kauguros – Kauguru kultūras nama pagalmā, Raiņa ielā 110. Svētku noskaņu radīs Jaunā gada orķestris un gadu mijā priecēs svētku uguņošana.

Tāpat tematiski jaunā gada sagaidīšanas pasākumi būs pilsētas kūrortviesnīcās un restorānos.

"Baltic Beach Hotel & SPA" Jūras ielā 23/25 no pulksten 20 piedāvā Jaungada programmu "All Stars Night". Viesus gaida pārsteigumiem bagāts vakars – mūzika, dejotāji un "zvaigznes", maģija un joki, elegantas vakariņas un šampanietis, dejas un uguņošana. Bērniem sagatavota īpaša izklaides programma. Plašāka informācija par pasākumu var izlasīt šeit.

Savukārt "Hotel Jūrmala SPA" Jomas ielā 47/49 no pulksten 21 aicina uz svētku programmu "Gatsby party" džeza melodiju noskaņās ar pārsteigumiem, aizraujošām aktivitātēm, kā arī svētku vakariņām. Arī mazajiem viesiem paredzēta izklaides programma ar rotaļām un pārsteigumiem. Plašāka informācija šeit.

"SemaraH Hotels Lielupe SPA & Conferences" Bulduru prospektā 64/68 no pulksten 21 viesus sagaidīs Venēcijas karnevāla noskaņās – krāšņi karnevāla tērpi, maskas un iluzionisti, gaismas šovs un itāļu mūzika. Pasākumu vadīs dziedātājs Roberto Meloni un aktrise Vita Baļčunaite, mūzika dīdžeja Artjoma Demjanenko ziņā. Sarūpēta arī īpaša izklaides programma bērniem. Plašāku informāciju par svētku vakara pasākuma programmu var uzzināt šeit.

Foto: Publicitātes foto

Jelgavā jauno gadu varēs sagaidīt divas reizes - 31. decembrī pulksten 24 kopā ar visu Latviju un 25 minūtes pāri pusnaktij, kad jaunais 2018. gads iestāsies pēc Jelgavas laika, informēja Jelgavas pašvaldības iestādes "Kultūra" sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Biļecka.

Jaungada sagaidīšanas pasākuma rīkotāji skaidroja, ka Zeme, griežoties ap savu asi, diennaktī izdara vienu pilnu apgriezienu - ik pa brīdim šķērsojot kādu no meridiāniem. Latviju šķērso astoņi meridiāni, līdz ar to katrā no vietām laiks atpaliek no vidēji pieņemtā valstī. Tieši tāpēc Jelgavā Jaunā gada sagaidīšanas uguņošana mūzikas pavadījumā notiks plkst.00.25.

Savukārt jau no pulksten 23 Pasta salā uzstāsies grupa "TirkizBand" un DJ Jānis Ķusis.

Foto: A.Stiglics

Vecgada vakarā, 31. decembrī, Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā novadnieki un pilsētas viesi aicināti uz kopīgu jaunā 2018. gada sagaidīšanu, portālu "Delfi" informēja Siguldas novada pašvaldības pārstāve Elīna Neimane.

Kā informē Neimane, no pulksten 23.30 skanēs mūzika un fotogrāfijās varēs aplūkot aizvadītā gada aizraujošākos mirkļus un notikumus.

Savukaŗt īsi pirms pusnakts klātesošos uzrunās Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics, bet gadu mijā visus priecēs krāšņa uguņošana. Neimane atzīmē, ka klātesošie tiks cienāti ar tradicionālo svētku torti. Pasākumā ieeja ir bez maksas.

Plašāka informācija par gadu mijas pasākumiem Siguldas novadā pieejama domes mājaslapā.

Foto: Publicitātes foto

Pasākumi Saldū svētdien, 31. decembrī:

Jaunā gada sagaidīšana O. Kalpaka laukumā 31. decembrī:

  • No pulksten 23 līdz 2.00 DJ Anatolijs Dovgeļs
  • Pulksten 00.00 svētku uguņošana

Pulksten 22 Saldū notiks lielā Jaungada balle. Par lustīgu noskaņu rūpēsies grupa "VIA Sienāži". Vakara vadītājs rūpēsies par lustēm, konkursiem un citiem pārsteigumiem! Kā norāda Saldus novada pašvaldības pārstāve Dina Neimeta, biļetes uz pasākumu ir izpārdotas.

Pasākumi Saldus apkaimēs 31. decembrī:

Zvārdes pagastā

31. decembrī pēc pusnakts Jaunā gada balle ar brāļiem Beieriem. Galdiņus iespējams rezervēt, zvanot pa tel. 26426788.

Saldus pagasta Druvas kultūras namā
Pulksten 00.30 Saldus pagasta pārvaldes vadītājas A. Liepas svētku uzruna.

Pulksten 1.00 Gadumijas balle Druvas kultūras namā, spēlē grupa "Brekšu Pekši". Iespēja pieteikt galdiņus, zvanot pa tel. 29145725. Darbosies kafejnīca "Pīlādzītis". Biļetes iepriekšpārdošanā 3 eiro, pasākuma dienā – 5 eiro.

Ezeres pagasta Ezeres kultūras namā

Gadumijas balle kopā ar J. Narkevicu Ezeres kultūras namā. Ieejas maksa 5 eiro.

Nīgrandes pagasta Kalnu kultūras namā

Jaungada balle Kalnu kultūras namā. Ieejas maksa 3 eiro.

Jaunlutriņu pagastā

Jaunlutriņu tautas namā Jaunā gada balle.

Vadakstes pagastā

Vadakstes pagasta tautas namā Jaunā gada balle.

Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 31. decembrī no pulksten 23 līdz 1. janvāra pulksten 1 pie koncertzāles "Lielais dzintars" aicinām sagaidīt Jauno gadu kopā ar Ralfu Eilandu un grupu "PeR", pusnaktī baudot krāšņu svētku uguņošanu, portālu "Delfi" informēja LPPI "Kultūras pārvalde" pārstāve Dita Dzene.

Kā informē Dzene, pusnaktī liepājniekus un viesus priecēs svētku uguņošana, kas solās būt krāšņs un iedvesmojošs starts jaunajam 2018. gadam.

Savukārt Liepājas baptistu Pāvila draudzē 31. decembrī no pulksten 23 līdz 23.40 ar svētku koncertu uzstāsies aktrise un soliste Karīna Tatarinova, kopā ar mūziķiem Jāni Straumi un Robertu Dinteru. Pēc koncerta visi aicināti doties pie koncertzāles "Lielais dzintars" baudīt svētku uguņošanu, mudina LPPI "Kultūras pārvalde" pārstāve.

Rūpējoties par pasākuma drošu norisi, tiks noteikti vairāki satiksmes un gājēju kustības ierobežojumi, tādēļ tuvojoties Jaunā gada svinībām, tāpēc pilsētas viesi un iedzīvotāji aicināti sekot līdzi aktualitātēm Liepājas kultūras mājaslapā.

Foto: LETA

No 6. decembra Rīgā oficiāli tika atklāts 8. vides objektu festivāla "Ziemassvētku egļu ceļš" sākums, kur būs iespējams aplūkot 41 izgaismotu mākslas darbu, portālu "Delfi" informēja pasākuma organizatori.

Vides objektu festivāls "Ziemassvētku egļu ceļš" jau izpelnījies gan pašmāju, gan ārvalstu iedzīvotāju interesi un atzinību. Festivāls Rīgā būs apskatāms līdz 14. janvārim.

Par to liecina vairāku ārvalstu preses izdevumu un tūrismu ceļvežu veidotāju interese iepazīstināt savu mērķauditoriju ar Rīgā svētku laikā izvietotajiem festivāla objektiem. Festivāls iekļauts izdevuma "Skyward" tūristu apskates objektu sadaļā "Word Topics", arī itāļu žurnālā "IO Donna", kurā apkopota informācija par pasaulē vispārsteidzošākajām Ziemassvētku eglēm.

Kā informē RD pārstāvji, šogad festivālā būs apskatāmi profesionālu mākslinieku, radošo industriju pārstāvju un Latvijas Mākslas akadēmijas studentu veidoti vides objekti, kopskaitā 41 mākslas darbs - "Ziemassvētku egle", kas apmeklētājus pārsteigs ar neierastām formām un to īstenošanā pielietoto materiālu daudzveidību. Festivāla laikā Rīgā būs redzami gan šogad tapuši jauni vides objekti, gan iepriekšējo gadu labākie un iedzīvotāju iemīļotie mākslas darbi.

Ziemassvētku egļu ceļu izstaigāt un piedāvātos objektus iepazīt laikā, kad ielās iedegas spuldzes, palīdzēs īpaši sagatavota karte, kas no 8. decembra ir pieejama gan interneta vietnē: www.eglufestivals.lv, gan Tūrisma informācijas centros.

Jau ziņots, ka svinīgā pasākumā tika iedegta Rātslaukuma egle, bet vairāk nekā 2000 iedzīvotāju 2. decembra vakarā piedalījās Ziemassvētku egles iedegšanas pasākumā Rīgā, Doma laukumā.

Foto: DELFI

Jau kopš 2. decembra jau 17. gadu darbojas Latvijas lielākais Ziemassvētku tirdziņš. Savus izstrādājumus tirdziņā piedāvā Latvijas amatnieki, dizaineri, ražotāji, kā arī zemnieku saimniecības – kopā vairāk nekā 100 tirgotāji. Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš ar plašu kultūras programmu būs atvērts līdz 7. janvārim.

Šogad jaunums un vienlaicīgi atbildība Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņam ir "Dod pieci" akcijas atbalsts, kas norisināsies Doma laukumā.

Šī gada jaunums – īpaši tirdziņam radīta koncepta kafejnīca – dizaina priekšmetu tirgotava, kurā varēs eglīšu rotājumus un citas skaistumlietas. Savukārt Ugunsnamiņā brīvdienās būs pieejami īpaši kulinārie pārsteigumi.

Katrās brīvdienās gaidāma plaša kultūras programma, kas piemērota dažādām gaumēm, īpaši piedomāts par aktivitātēm ģimenēm ar bērniem. Katru vakaru būs iespēju vērot virtuālā sniega gaismas spēles un izbaudīt svētku atmosfēru. Šogad tirdziņā būs iespēja iegādāties arī Ziemassvētku eglīti.

Bērni nedēļas nogalēs un svētku dienās varēs satikt rūķus un Ziemassvētku vecīti, katru dienu vizināties ar Bērnu karuseli, sastapt aitiņas un trušus, brīvdienās un svētku dienās – arī poniju.

Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa Doma laukumā programma:

  • 31. decembrī no pulksten 12 līdz pulksten 20 "Dod Pieci" TOP 100 no stikla studijas. Savukārt no pulksten 20 līdz pulksten 22 muzicēs rokenrola grupa "The Swamp Shakers", bet no pulksten 22 līdz pulksten 2.30 uzstāsies DJ Toms Grēviņš;
  • 5. janvārī no pulksten 18 līdz pulksten 19.45 uzstāsies grupa "Mazie Meža Dīvainīši (MmD)";
  • 6. janvārī no pulksten 14 līdz pulksten 16 muzicēs folkloras kopa "Berendejka".

Ziemassvētku vecīša namiņš atvērts 1., 8., 15.,22., 27., 28. un 29. decembrī no pulksten 14 līdz pulksten 20. Savukārt sestdienās, svētdienās un svētku dienās no pulksten 12 līdz pulksten 18. Savukārt ugunsnamiņā sestdienās un svētdienās no pulksten 13 līdz pulksten 18 pieejami īpaši kulinārie pārsteigumi.

Foto: LETA/ Edijs Pālēns

Jūrmalā no 9. decembra atklāts lielākais Gaismas parks Latvijā. Dzintaru mežaparka teritorija decembrī pārvērtusies par pārsteigumiem bagātu vietu, kur iemirdzas īpaši Ziemassvētku tematikai veidoti dekori no 85 tūkstošiem LED gaismiņu. Ieeja jaunajā parkā ir bez maksas.

Pirmo jaunā gada dienu Jūrmala aicina pavadīt latvisku tradīciju garā. No plkst. 12 līdz 17 Dzintaru mežaparku pieskandinās folkloras ansamblis, ikviens aicināts iesaistīties latviešu tradicionālās dejās un rotaļās, izliet laimes, izstaigāt ar ķekatām, darboties radošās darbnīcās un piedalīties citās aktivitātēs.

Gaismas parka koncepciju veidojuši 2016. gada Lietuvas galvaspilsētas Viļņas krāšņās Ziemassvētku egles autori – mākslinieki Jolanta Tūraite (Jolanta Tūraitė) un Dominiks Koncevičs (Dominykas Koncevičius) – un Latvijas iluminācijas eksperte Jevgenija Verovska, informē pašvaldības pārstāve Zanda Krastiņa.

Dzintaru mežaparka 33,5 metrus augstajā skatu tornī iemirdzējušās no gaismas dekoriem veidotas sniegpārsliņas un sniega sanesumi kāpās. Mirdzošas sniegpārsliņas un sniega kupenas klāj arī parka priežu zarus. Par unikālu gaismas dekoru – arku, kas atgādina jūras vilni, – pārtapis parka tiltiņš. Tā veidošanā izmantotas LED gaismu virtenes kopumā 3,5 kilometru garumā, stāsta Krastiņa.

Bērnu rotaļu laukumus un pārējo parka teritoriju "apdzīvo" Ziemassvētku rūķi un zaķi.

Foto: Publicitātes foto/ Kaspars Grosbergs

Kalnciema kvartāls aicina gada nogali pavadīt kopā, apmeklējot tirgu un pasākumus 31. decembrī no pulksten 10 līdz pulksten 16, portālu "Delfi" informēja Kalnciema kvartāla pārstāve Darja Trizna.

Kā atzīmē Trizna, Latvijas zemnieku un mājražotāju piedāvājums palīdzēs sagatavot svētku galdu Jaungada ballei no veselīgiem un gardiem pārtikas produktiem – daudzveidīgi sieri, zivis un gaļa, garšīgas svētku kūkas, priežu čiekuru ievārījumi un sīrupi vai malkas krāsnī cepta maize. Tāpat Jaunā gada sagaidīšanai varēs iegādāties izmeklētus dzirkstošos vīnus no Itālijas mazajām vīnu darītavām.

Svētdien no pulksten 10 līdz pulksten 16 turpat tirgus laukumā apmeklētāji varēs liet laimi kopā ar metāla meistaru Edvīnu Šakali. Laimes liešana ir viena no pazīstamākajām tradīcijām vecā gada aizvadīšanā – izkausēts metāls pārvēršas zīmējumā, kas parāda, ko sagaidīt jaunajā gadā.

Šajā dienā no pulksten 11 līdz pulksten 15 bērnu spēļu un rotaļlietu zīmola "Rikarwo" pārstāvji piedāvās attīstīt iztēli un konstruēšanas prasmes – izmantojot koka klucīšus, būvēt lidostas kompleksu.

2018. gadā tirgus norisināsies katru sestdienu no pulksten 10 līdz pulksten 16 visa gada garumā, informē Kalnciema kvartāla pārstāve.

Foto: LETA

Kā portālu "Delfi" informēja Valkas novada domes pārstāve Aksana Markoviča, 31. decembrī no pulksten 23.30 līdz 2018. gada 1. janvāra pulksten 01.00 Valkā, Lugažu laukumā skanēs jautra mūzika, bet pirms pusnakts uzrunu teiks Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

Savukārt pēc Valkas novada domes priekšsēdētāja uzrunas būs svētku uguņošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!