Foto: Shutterstock

Jaunā konservatīvā partija (JKP) plāno atcelt visus iepriekšējās Ķekavas novada domes lēmumus par Pļavniekkalna sākumskolas pārbūvi, pastāstīja jaunievēlētā novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire (JKP).

"Mēs pilnīgi noteikti plānojam apturēt iepriekš pieņemto domes lēmumu un iniciēt to, ko mēs līdz šim esam prasījuši - dažādu skolas alternatīvu izvērtēšanu," pauda Baire.

Viņa uzsvēra, ka pirms kādu lēmumu pieņemšanas ir jābūt skaidram, kas no skolas tiek sagaidīts - cik lielai tai jābūt, kāda ir nepieciešamā teritorija, kādai jābūt videi ap skolu. Tikai pēc tam varēs lemt par tālākajiem risinājumiem, pauda Baire.

Jautāta par plāniem jaunajā amatā, Baire uzsvēra, ka sākumā ir jāiepazīst esošā situācija.

"Kā iepriekš JKP jau ir teikusi - mēs aktīvi strādāsim uz pilsoniskās sabiedrības izveidošanu un iedzīvotāju biedrību veidošanu katrā no Ķekavas apkaimēm. Šīs iedzīvotāju biedrības varētu būt aktīvie sabiedrotie un tām būtu arī tiesības lemt par būtiskiem jautājumiem saistībā ar apkaimi," pauda Baire.

Jau ziņots, ka Ķekavas novada domes pirmajā jaunā sasaukuma sēdē piektdien ar 12 no 15 klātesošo deputātu atbalstu par jauno priekšsēdētāju tika ievēlēta Baire. Viņa nomaina iepriekšējo domes priekšsēdētāju Andi Damlicu ("Reģionu alianse").

Pļavniekkalna sākumskolas dēļ JKP Ķekavas novada domes jaunajā sasaukumā atteicās sadarboties ar līdzšinējo mēru Damlicu.

Īsi pirms jaunā domes sasaukuma pirmās sēdes, proti, 26.jūlijā iepriekšējais domes sasaukums izsludināja sarunu procedūru Pļavniekkalna sākumskolas pārbūvei. Tāpat Damlics bija izdevis rīkojumu sākt Pļavniekkalna sākumskolas pārcelšanu uz jaunām telpām vecajā Ķekavas sākumskolas ēkā līdz brīdim, kad tiek uzbūvēta jauna sākumskolas ēka.

Lai varētu uzsākt izglītības procesu Ķekavas sākumskolas ēkā, nepieciešams pārvest skolas mēbeles, to iekārtot un mēneša laikā saņemt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, kā arī Veselības inspekcijas atzinumu telpu piemērotībai mācību procesa nodrošināšanai, toreiz norādīja domē. Domē arī atgādināja, ka Pļavniekkalna sākumskola esošajā veidolā neatbilst jauno Ministru kabineta noteikumu prasībām, un tā 2019. gadā netiks akreditēta kā izglītības iestāde.

Tomēr plānotā skolas mēbeļu pārvešana ir atlikta, jo 24.jūlijā, Pļavniekkalna sākumskolas vecāku padomes priekšsēdētājs, Ķekavas novada domes mēra kandidāts Neils Kalniņš (JKP) publiski aicināja skolas vecākus nodrošināt skolas "neaizskaramību", informēja domē.

Pļavniekkalna sākumskolas padomes izplatītajā paziņojumā medijiem tika uzsvērts, ka Damlics veic nelietderīgas, apšaubāmas un pretlikumīgas darbības. Pēc padomes domām, plānotā skolas izvākšana, kā arī sasauktā iepirkumu komisija, lai izsludinātu Pļavniekkalna skolas nojaukšanu un būvniecības iepirkumu, ir pretlikumīga, jo Administratīvā rajona tiesa ierosinājusi administratīvo lietu pret Ķekavas novada domi un aizliegusi tai uzsākt skolas ēkas vai moduļu nojaukšanu.

Kā informēja Administratīvās rajona tiesas pārstāve Ilze Piševa, 20.jūlijā ir ierosināta administratīva lieta saistībā ar Ķekavas novada domes izsniegto būvatļauju par Pļavniekkalna sākumskolas, metāla moduļu, sporta zāles un katlu mājas nojaukšanu. Tiesa nav lēmusi par izsniegtās būvatļaujas darbības apturēšanu vai atjaunošanu. Taču, ierosinot lietu, uz likuma pamata būvatļaujas darbība tiek apturēta daļā par sākumskolas, sporta zāles un katlu mājas nojaukšanu, savukārt daļā par metāla moduļu demontāžu darbība netiek apturēta.

Lēmumu nojaukt Pļavniekkalna sākumskolas ēku, lai tās vietā būvētu jaunu, Ķekavas novada dome pieņēma 2016.gada septembrī. Skolas vecāki pirms lēmuma pieņemšanas protestēja pret šo domes ieceri, paužot, ka dome klaji ignorē Pļavniekkalna sākumskolas sabiedriskās apspriešanas rezultātus, vecāku padomes iebildumus un domes plānošanas daļas darbinieku ieteikumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!