Foto: F64

Jaunā konservatīvā partija (JKP) saistībā ar publiskotajām "oligarhu lietas" sarunām ir iesniegusi pieteikumu Rīgas domē par tautas sapulces organizēšanu par tiesiskumu 13.jūlijā no plkst.18 laukumā pie Rīgas pils, sacīja JKP vadītājs Jānis Bordāns.

Politiskais spēks šajā gadījumā ir pasākuma pieteicējs, bet tas nebūs tiešs partijas pasākums, skaidroja Bordāns. Lūgumu par sapulces organizēšanu esot izteikuši vairāki sabiedriski aktīvi cilvēki.

Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis apstiprināja, ka 13.jūlijā pašvaldībā no plkst.18 līdz 21 Pils laukumā pieteikta tautas sapulce par tiesiskumu Latvijā. Pasākums pieteikts 200 cilvēkiem.

13.jūlijā pieteikts arī cits publiskais pasākums - politiskā apvienība "Progresīvie" pieteikusi piketu 13.jūlijā no plkst.8.30 līdz 9.30 Esplanādē iepretim Ģenerālprokuratūrai, Kalpaka bulvārī 6. Piketā tiks pieprasīta Ērika Kalnmeiera atkāpšanos saistībā ar prokuratūras neieinteresētību "oligarhu lietas" atklāšanā. Pikets pieteikts 50 cilvēkiem.

Abi publiskie pasākumi Rīgas pilsētas pašvaldībā iesniegti likumā noteiktajā kārtībā, bet pilsētas izpilddirektors tos vēl nav izskatījis, pastāstīja Vidauskis.

Kā ziņots, viesnīcā "Rīdzene" noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā oligarhu lietā, kas tika ierosināta 2011.gadā pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs šo lietu izmeklēja vairākus gadus, tomēr izrādījās, ka noklausītās sarunas nav pietiekams pierādījums apsūdzību celšanai, tāpēc kriminālprocess tika izbeigts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!