Jaunā sasaukuma Rīgas domes darbības laikā štata vietu skaits pašvaldībā pieaudzis par 31 - izveidotas 39 jaunas štata vienības, bet likvidētas astoņas.
Rīgas mērs Gundars Bojārs atbildē uz apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) frakcijas priekšsēdētāja Jāņa Birka pieprasījumu norāda, ka lēmumus par štata vienību skaita palielināšanu viņš nepieņem vienpersoniski, bet gan pēc atbildīgo struktūrvienību vadītāju motivētiem pieprasījumiem, "ņemot vērā reālo nepieciešamību nodrošināt operatīvu un kvalitatīvu domes darbu", informēja Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļa.

Viņš arī aizrāda, ka daļa atbildības par ierēdņu skaita pieaugumu jāuzņemas arī apvienībai "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, jo papildu štata vienības lūguši arī šīs partijas pārstāvji Valdis Kalnozols un Jānis Karpovičs.

Bojārs arī secina, ka jaunizveidotās štata vietas ir darbam nepieciešamas un objektīvi pamatotas. Viņš nevarot piekrist apgalvojumam par birokrātiskā aparāta palielināšanu Rīgas domē.

Atbildē Birkam Bojārs izklāsta, ka par trim palielināts vēlēto un algoto domes amatpersonu skaits, jo ir izveidota Drošības un kārtības jautājumu komiteja, kā arī alga jāmaksā diviem jau esošu komisiju vadītājiem, jo pieņemts lēmums par to, ka domes priekšsēdētāja vietnieki nevar vienlaicīgi būt arī komiteju vadītāji, kā tas bijis līdz tam.

Jaunizveidotajā komitejā darbā pieņemts referents un sekretārs, kuru algas attiecīgi ir 190 un 155 lati. Sekretāru štata vietas ar 155 latu algām ieviestas vēl 3 komitejās.

Augustā ar Rīgas domes priekšsēdētāja rīkojumu 5 jaunas štata vietas radītas Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļā, kur pieņemti darbā divi projektu koordinatori sabiedrisko attiecību jautājumos ar 345 latu algu, divi preses sekretāri ar 295 latu algu, kā arī projektu vadītājs ar 270 latu algu. Vēl trīs projektu koordinatoru sabiedrisko attiecību jautājumos štata vietas izveidotas 2.oktobrī un arī tiem alga būs 345 lati.

Sabiedrisko attiecību speciālistu pieņemšana bijusi nepieciešama darba organizācijas uzlabošanai, lai masu informācijas līdzekļos operatīvi atspoguļotu ne tikai Rīgas domes vadības un komiteju, bet arī Rīgas domes institūciju darbu. Mērs norāda, ka pēc šo darbinieku pieņemšanas informācijas sniegšana esot uzlabojusies. Vienu informācijas speciālista štata vienību domes Vides departamentā esot paredzēs likvidēt.

Tāpat izveidota štata vienība domes priekšsēdētāja palīgam ar 300 latu algu un divi izpilddirektoru vietnieku amati ar 470 latu mēnešalgu. Lai uzlabotu darba organizāciju, izveidotas divas sekretāru amatu vietas Rīgas domes Vides un Izglītības, jaunatnes un sporta komitejās. Arī šiem sekretāriem alga ir 155 lati.

Domes sekretariāta Korespondences daļā pieņemts darbā galvenais referents, jo būtiski pieaudzis veicamā darba apjoms - vairāk nekā pusotru reizi pieaugusi dokumentu aprite. Ārlietu nodaļā savukārt pieņemts darbā viens tulks, jo pieaudzis dokumentu apjoms attiecībās ar sadraudzības pilsētām.

Sakarā ar Juridiskā departamenta reorganizāciju par Juridisko pārvaldi, tajā izveidotas divas jaunas - Iekšējās inspekcijas un Pašvaldības iepirkumu - nodaļas. Tām atvēlētas 6 jaunas štata vietas. Nodaļu vadītāji saņem 360 latus, galvenie juriskonsulti - 300 latu, bet juriskonsulta alga ir 210 lati.

Jaunizveidotajā Audita un revīzijas pārvaldē savukārt izveidotas 9 jaunas štata vienības un seši darbinieki uz to pārgājuši no Finansu departamenta. Pārvaldes direktora alga ir 480 lati, galvenā referenta - 170 lati, Iekšējā audita, Audita analīzes un Revīzijas daļu vadītāju amatalga ir 380 lati, bet pārējo speciālistu algas noteiktas no 250 līdz 330 latiem.

TB/LNNK lūgusi Rīgas mēru sniegt informāciju par domes darbinieku štata palielināšanu un jaunu darbinieku algām, kā arī par mēra padomnieku skaitu un viņu algām. Pašvaldības vadītājs jau iepriekš atbildējis, ka viņam ir tikai viens štata padomnieks, kā arī 13 ārštata padomnieki, kas atalgojumu nesaņem.

"Tēvzemieši" norāda, ka viens no galvenajiem sociāldemokrātu lozungiem Rīgas domes vēlēšanās bija cīņa par birokrātiskā aparāta samazināšanu un tagad pienācis laiks izvērtēt, kā mēra "partijai ir veicies ar sava solījuma vēlētājiem pildīšanu - birokrātiskā aparāta samazināšanu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!