Foto: LETA

Partiju apvienība "Jaunā Vienotība" un Latgales partija vienojusies par kopīgu startu 13. Saeimas vēlēšanās, portālu "Delfi" informēja apvienības preses sekretārs Sandris Sabajevs.

"Jaunās Vienotības" valdes priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš un Latgales partijas valdes priekšsēdētājs Aldis Adamovičs pirmdien parakstīja sadarbības līgumu.

Līdz ar Latgales partijas pievienošanos, partiju apvienībā "Jaunā Vienotība" kopīgai dalībai 13. Saeimas vēlēšanās gatavojas sešas partijas – "Vienotība", "Kuldīgas novadam", "Tukuma pilsētai un novadam", "Valmierai un Vidzemei", "Jēkabpils reģionālā partija" un "Latgales partija".

"Esmu gandarīts, ka mūsu sarunas ir vainagojušās ar vienošanos par kopīgu startu Saeimas vēlēšanās. Līdz ar Latgales partijas pievienošanos "Jaunās Vienotības" komandai esam ieguvuši plašu pārstāvniecību Latvijas novados," uzsvēris Kariņš.

Tikmēr Adamovičs norādījis, ka sadarbības līgums skaidri apliecina, ka Latgales partija kā politisks spēks 13. Saeimas vēlēšanās startē kopā ar "Jauno Vienotību".

Ziņots, ka Daugavpils novada domes deputāte, "Latgales partijas" valdes locekle Janīna Kursīte gaidāmajās Saeimas vēlēšanās nestartēs no partiju apvienības "Jaunā Vienotība" saraksta, bet nopietni apsver iespēju startēt no apvienības "Attīstībai/Par!" saraksta.

Apvienība "Jaunā Vienotība" tika dibināta šā gada aprīlī, zem viena nosaukuma kopā sanākušas vairākas partijas.

Iepriekš politiskais spēks, runājot par atšķirību starp "Vienotību" un "Jauno Vienotību", uzsvēris, ka šī ir politisko spēku apvienība, kuru raksturo komandas darbs. "Vienotību" valdībā pārstāv pieci ministri – ekonomikas, labklājības, izglītības un zinātnes, ārlietu un iekšlietu ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!