Foto: DELFI

Jaunais Krievijas vēstnieks Latvijā Jevgeņijs Lukjanovs piektdien ticies ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V) un paudis vēlmi uzlabot abu valstu attiecības, piektdien vēstī LNT ziņu raidījums.

Lukjanovs skaidrojis, ka tā bijusi viņa pirmā vizīte pie Rinkēviča. "Ja dienā, kad es ieradīšos atvadu vizītē, lai dotos atpakaļ uz Maskavu, es varēšu ar viņu būt vienisprātis, ka kaut par collu mūsu attiecības kļuvušas labākas, varēšu uzskatīt savu uzdevumu par izpildītu," komentējis Lukjanovs.

Vēstnieka amatā viņš oficiāli stāsies 7. februārī pēc akreditācijas pie valsts prezidenta Raimonda Vējoņa. Latvija jau ir devusi piekrišanu šādai Krievijas vēstnieku maiņai.

Raidījums atgādina, ka pirms kāda laika Lukjanovs asi izteicies par NATO aktivitātēm, nostiprinot savas pozīcijas uz austrumu robežas. Piektdien taujāts par amerikāņu karavīru pieaugošo klātbūtni Latvijā, jaunais Krievijas vēstnieks atbildējis ar pretjautājumu: "Vai Latvija ir pret to?" Saņemot noliedzošu atbildi, viņš atteicis: "Tad jautājumu nav!"

Lukjanovs ar dzīvesbiedri Latvijā ieradās 27. janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!