Trīs nedēļas pēc ″Jūrmalgeitas″ skandāla sākuma, kad atklātībā nākusi iespējamā Latvijas Pirmās partijas (LPP) līdera Aināra Šlesera saistība ar kukuļdošanu Jūrmalas mēra vēlēšanās, nespējot turpināt sadarbību ar LPP un rast kādu citu kompromisu, ″Jaunais Laiks″ nolēmis aiziet no valdības.
Tā ceturtdien pēc tikšanas ar premjeru Aigaru Kalvīti (TP) paziņoja JL līderis
Einars Repše
.

Repše žurnālistiem sacīja, ka JL piedāvāja Kalvītim vadīt vairākuma valdību bez LPP, bet Kalvītis atteicies no šī JL piedāvājuma, pretī piedāvājot "strādāt kā līdz šim". "JL nevēlas strādāt kā līdz šim, jo nevar strādāt ar TP, kas izvēlas LPP paņēmienus. Mēs piedāvājām izeju," sacīja Repše.

Repše norādīja, ka viņam nav zināmi "tumšie noslēpumi", kurus Kalvītis vēlas realizēt kopā ar LPP, tādēļ partija neredz iespēju turpināt darbību valdībā. Viņš arī norādīja, ka piektdien no rīta premjers saņems JL ministru demisijas rakstus. Repše gan piebilda, ka Kalvītim vēl ir laiks "nākt pie prāta un izvēlēties stabilo vairākuma valdību bez LPP".

Repše uzskata, ka atbildību par izveidojušos situāciju ir jāuzņemas Kalvītim, kurš pēc Repšes domām "iegrimis neizlēmībā". Repše atzina, ka iesaistīšanās Kalvīša valdībā ir kļūda, taču JL to darījis "izmēģinot visus iespējamos variantus".

Premjers Aigars Kalvītis pēc tikšanās ar JL pauda nožēlu par partijas lēmumu un neatkāpšanos no savām prasībām. Kalvītis sacīja, ka aiz JL lēmuma slēpjas nevēlēšanās strādāt, “nesaprotu, kā partija, kurai ir lielākais deputātu skaits Saeimā, var tik vienkārši aiziet no valdības.” Premjers norādīja, ka JL ir seši ministru portfeļi, tāpēc partijai ir visi priekšnoteikumi, lai strādātu valsts labā, it īpaši šogad, kad jāpieņem vairāki valstij svarīgi lēmumi.

Kalvītis arī nepiekrīt JL viedoklim, atgādinot, ka pēc vēlēšanām JL nevēlējās strādāta ar TP, izvēloties labāk sadarbību ar LPP, savukārt Induļa Emša valdībā JL nevēlējās strādāt ar LPP, bet Rīgas domē abas šīs partijas spēj sadarboties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!