Šodien Doma baznīcā, piedaloties tradicionālo konfesiju bīskapiem, partijas "Jaunais laiks" 8.Saeimas deputātu kandidāti Dieva priekšā zvērēja "kalpot tautai un valstij godīgi, atklāti un pēc labākās sirdsapziņas".
Partijas deputāta kandidāts Kārlis Šadurskis lasīja deputāta kandidāta zvērestu, un visi saraksta dalībnieki ik pēc noteiktas teksta daļas korī sacīja - "es apsolu".

Deputātu kandidāti zvērēja, ka stingri ievēros Latvijas Satversmi un likumus, sekos kristīgajām vērtībām un valsts intereses turēs augstāk par personīgajām. Deputātu kandidāti zvērēja, ka gadījumā, ja zaudēs "Jaunā laika" komandas uzticību un nespēs izpildīt šodien doto solījumu, noliks deputāta pilnvaras.

"Gods kalpot Latvijai un lai Dievs man palīdz," sacīja deputāta kandidāti. Pēc solījuma došanas visi kandidāti parakstījās un paklanījās altāra priekšā.

Partijas vadītājs Einars Repše ar vairākiem citiem partijas biedriem lasīja lūgšanu Dievam pēc palīdzības un spēka, lai varētu strādāt tautas labā. "Kungs, mēs lūdzam par mūsu partiju "Jaunais laiks", lai mēs spētu vienoties kopīgam darbam," skanēja lūgšana, pēc kuras partijas biedri korī sacīja "mēs lūdzam". Partijas biedri lūdza Dievam mīlestību, ko varētu nest tālāk, atbalstu un gudrību.

Repše lūgšanas beigās lasīja Svēto lūgšanu. Dievkalpojuma beigās trīs tradicionālo konfesiju - luterāņu, katoļu un baptistu - bīskapi iesvētīja Latvijas karogu. Pasākums baznīcā noslēdzās ar kopīgu valsts himnas atskaņojumu. "Jaunā laika" priekšsēdētāja palīgs Dans Titavs informēja, ka solījuma teksts ar deputātu kandidātu parakstiem un iesvētītais karogs atradīsies partijas birojā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!